ΤΟΠΙΚΑ

Ανοικτή εκδήλωση για την ενδοσχολική βία

ανοικτή-εκδήλωση-για-την-ενδοσχολική-790194

Ανοικτή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Ενδοσχολική βία: οι διαστάσεις του φαινομένου, ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου στην αντιμετώπισή του», θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο την Τετάρτη 24 Απριλίου, στις 6 το απόγευμα στο αμφιθέατρο Κορδάτου του παραλιακού συγκροτήματος Παπαστράτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η ενδιαφέρουσα εσπερίδα πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου και της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, στο πλαίσιο συνεργασίας με γονείς και εκπαιδευτικούς, ως απάντηση σε σχετικά ερωτήματα και αγωνίες για το θέμα αυτό.

Συγκεκριμένα, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Απ.Παντσάς, μετά από συναντήσεις και ακροάσεις γονέων, κατέληξαν στη διοργάνωση κοινής ανοικτής εκδήλωσης με αρμόδιους φορείς και επιστήμονες. Στη διοργάνωση μετέχουν, εκτός του Τοπικού Συμβουλίου Παραβατικότητας του Δήμου Βόλου, το Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχολογικής Έρευνας και Ψυχοπαιδαγωγικής Συμβουλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας.

Εισηγητές στην ανοικτή εκδήλωση – συζήτηση θα είναι η Ελένη Ανδρέου, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η οποία θα αναπτύξει το θέμα «Διαστάσεις του σχολικού εκφοβισμού: Αίτια, συνέπειες και ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου», η Χριστίνα Ρούσση, ψυχολόγος διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, που θα αναπτύξει το θέμα «Αντιμετωπίζω τον Εκφοβισμό στο Σχολείο», η Κλεοπάτρα Παππά, δικηγόρος D.E.A. Ευρωπαϊκού Δικαίου-Μ.Δ.Ε. στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, που θα αναπτύξει το θέμα «Η νομική πλευρά της ενδοσχολικής βίας». Θα ακολουθήσει συζήτηση με συντονιστή τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου Απόστολο Παντσά.

Την εκδήλωση υποστηρίζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Γυμνασίου Βόλου που καλεί τα μέλη του να δώσουν το «παρών» στην εκδήλωση, καθώς το θέμα είχε τεθεί ως ζήτημα και πρόβλημα από γονείς μαθητών του σχολείου. Εκφράζει παράλληλα ευχαριστίες στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα που είχε τεθεί από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Γυμνασίου Βόλου, όσον αφορά την αναζήτηση τρόπων αντιμετώπισης του θέματος που αφορά στη βία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου