ΤΟΠΙΚΑ

Μαγνήτης ο Βόλος για τα σχολεία

μαγνήτης-ο-βόλος-για-τα-σχολεία-790187

«Ανάσα» για τις ξενοδοχειακές μονάδες του Βόλου αλλά και για ολόκληρη την τοπική αγορά αποτέλεσε φέτος ο λεγόμενος «σχολικός τουρισμός». Τα περισσότερα καταλύματα του Βόλου από την αρχή του Απριλίου καταγράφουν υψηλές πληρότητες στα ξενοδοχεία τους, αφού είναι μεγάλος ο αριθμός των Λυκείων από όλη την χώρα που επέλεξαν την πόλη του Βόλου για την πενθήμερη εκδρομή τους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Σύμφωνα με τους ξενοδόχους της πόλης φέτος επέλεξαν περισσότερα σχολεία ανά την Ελλάδα το Βόλο ως προορισμό για πενθήμερες αλλά και για τριήμερες εκδρομές. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το ποσοστό της αύξησης της επισκεψιμότητας υπολογίζεται στο 10-15%, με πληρότητα έως και 90%, για τον τρέχοντα μήνα.

Φέτος οι περισσότερες σχολικές εκδρομές πραγματοποιούνται μέσα στον Απρίλιο και ελάχιστες έχουν προγραμματιστεί για τον Μάιο, σύμφωνα με τις κρατήσεις των ξενοδόχων ενώ πέρυσι μέχρι τον Μάρτιο είχαν ολοκληρωθεί σχεδόν όλες οι σχολικές εκδρομές.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Κώστας Λεβέντης, αναφερόμενος στον σχολικό τουρισμό τόνισε ότι «ο Βόλος φέτος κινήθηκε καλά με τον σχολικό τουρισμό αφού καταγράφηκαν πληρότητες μέχρι και 90%. Σχολεία από πολλές πόλεις ανά την Ελλάδα επιλέγουν τον Βόλο για την πενθήμερη ή την τριήμερη εκδρομή που αφού προσφέρεται για εκπαιδευτικό τουρισμό αλλά και τουρισμό αναψυχής. Την ίδια στιγμή οι φθηνές τιμές που επικρατούν συμβάλλουν ώστε τα σχολεία να επιλέγουν τον Βόλο ως προορισμό».

Στη συνέχεια ο κ. Λεβέντης προσθέτει πως «Ο Βόλος είναι μια πόλη που μπορεί να προσφέρει εκπαιδευτικό τουρισμό, τουρισμό αναψυχής, τουρισμό για νέους και μαθητές, που επιζητούν την ποικιλία και την εναλλαγή των εικόνων, των παραστάσεων και των εμπειριών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας, ιδιαίτερα σε περιόδους οικονομικής κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε».

Ελάχιστες οι προκρατήσεις στο Πήλιο εν όψει Πάσχα

Δυστυχώς η εικόνα δεν είναι ίδια για το Πήλιο καθώς σχεδόν δύο εβδομάδες πριν το Πάσχα μετρούν ελάχιστες προκρατήσεις εν όψει του Πάσχα. Φέτος όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Κώστας Λεβέντης επειδή «πέφτει» αργά το Πάσχα έχουν ανοίξει ήδη όλα τα ξενοδοχεία του Πηλίου και έτσι οι επισκέπτες του Πάσχα θα διασκορπιστούν σε ολόκληρη την περιοχή ωστόσο η εικόνα δεν είναι αυτή που περιμένουν. Οι ξενοδόχοι έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας που κατά παράδοση γίνονται οι περισσότερες κρατήσεις.

Όσον αφορά τις τιμές, τα καταλύματα δύο αστεριών κοστίζουν κατά μέσο όρο 35 ευρώ το βράδυ μαζί με πρωινό. Τα παραδοσιακά καλύμματα και τριών αστεριών κατά μέσο όρο κοστίζουν 45 ευρώ και τα καταλύματα τεσσάρων και πέντε αστεριών κοστίζουν κατά μέσο όρο 70 ευρώ το βράδυ μαζί με πρωινό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου