ΤΟΠΙΚΑ

Τρίτη εβδομάδα εκπτώσεων, αλλά…

τρίτη-εβδομάδα-εκπτώσεων-αλλά-789980

Με καθοδική κίνηση σε σχέση με πέρυσι συνεχίζεται η περίοδος των εκπτώσεων για τα καταστήματα στην εμπορική αγορά Βόλου και Νέας Ιωνίας.

Η εβδομάδα που ξεκίνησε είναι η τρίτη κατά σειρά των θερινών εκπτώσεων και ενώ τα ποσοστά των προσφορών έχουν ξεπεράσει το 50%, εντούτοις η κίνηση στα καταστήματα δεν λέει να ζωηρέψει ούτε και οι αγορές να αυξηθούν.

«Οι εκπτώσεις δεν κινούνται όπως θα περιμέναμε. Υπάρχουν και σχετικές ανακοινώσεις από την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας. Σημαντική πτώση υπάρχει και στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα», ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, Αποστόλης Οντόπουλος.

Η αρνητική εικόνα υπάρχει παρά το γεγονός ότι ο εμπορικός κόσμος έχει προχωρήσει σε πολύ υψηλά ποσοστά εκπτώσεων, γεγονός που προκαλεί εύλογη ανησυχία, καθώς και η τουριστική κίνηση φέτος δεν κατευθύνεται στην εμπορική αγορά με τον ίδιο τρόπο όπως και πέρυσι που ήταν μία καλή περίοδος.

«Δεν υπάρχει επισκεψιμότητα στα καταστήματα. Είναι δύσκολη η κατάσταση. Παράλληλα, ο τουρισμός που περιμέναμε να βοηθήσει, δεν είναι όπως ήταν πέρυσι. Δεν είμαστε αρμόδιοι να μιλήσουμε για τον τουριστικό τομέα. Όμως, δεν βλέπουμε τουρίστες να επισκέπτονται την αγορά όπως συνέβη την προηγούμενη χρονιά που υπήρχε ικανοποιητική κίνηση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Στις 70 οι συμμετοχές για το Ανοικτό Εμπορικό Κέντρο

Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου συνεχίζει αδιάκοπα τις ενέργειες για την εκδήλωση ενδιαφέροντος και τη συμμετοχή στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τη δημιουργία Ανοικτού Εμπορικού Κέντρου.

Ο κ. Οντόπουλος ενημέρωσε ότι «έχουμε 70 συμμετοχές, όμως δεν προέρχονται όλες από τον εμπορικό κόσμο που απαιτείται για την έγκριση του προγράμματος. Έχουμε πολλές καφετέριες που επέδειξαν ενδιαφέρον», ενημέρωσε χαρακτηριστικά.

Η διοίκηση συνεχίζει να ενημερώνει τον εμπορικό κόσμο και να επιχειρηματολογεί για τα πλεονεκτήματα του προγράμματος, που συνιστά μία πραγματική ευκαιρία για την ανάπτυξη του εμπορικού κέντρου της πόλης, ενώ η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων εκπνέει αύριο Τετάρτη.

«Μέχρι αύριο θα πρέπει όλοι οι ενδιαφερόμενοι να έχουν γνωστοποιήσει τις συμμετοχές τους, καθώς χρειάζεται προετοιμασία για την υποβολή και έγκριση της πρότασης. Ο χρόνος μάς πιέζει πολύ και πρέπει να κινηθούμε γρήγορα», είπε ο ίδιος.

Ο φάκελος για την υποβολή της πρότασης απαιτεί συγκεκριμένα βήματα στα οποία δουλεύουν από κοινού η Δημοτική Αρχή Βόλου με τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου και Νέας Ιωνίας. Εντούτοις, πρέπει και ο εμπορικός κόσμος να κινητοποιηθεί και να επιδείξει το ενδιαφέρον του.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου