ΤΟΠΙΚΑ

Γιορτινές δράσεις στο Μουσείο Μηλεών

γιορτινές-δράσεις-στο-μουσείο-μηλεών-786788

Πάσχα με Λαζαρίνες, λαζαράκια και κάλαντα του Λαζάρου προγραμματίζονται από σήμερα στο Τοπικό Μουσείο Μηλεών του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Τι ξέρετε για τις Λαζαρίνες; Ποια κάλαντα τραγουδάνε για το Λάζαρο μία βδομάδα πριν από το Πάσχα πηγαίνοντας από πόρτα σε πόρτα; Τι κρατάνε στο χέρι και τι τις φιλεύουν οι νοικοκυρές; Τι είναι τα λαζαράκια; Θέλετε να μάθετε τη συνταγή για να τα ζυμώσετε;

Αυτά και άλλα πολλά θα ανακαλύψουν οι επισκέπτες της μικρής περιοδικής έκθεσης που έχει ετοιμάσει το Τοπικό Μουσείο στις Μηλιές για το ευρύ κοινό.

Η έκθεση θα είναι στημένη στην είσοδό του μαζί με δύο βραβευμένα έργα από τις συλλογές του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης που δημιούργησαν πριν χρόνια δύο μικρές Βολιώτισσες συμμετέχοντας σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής.

Οι φωτογραφίες που θα δεί το κοινό στην έκθεση, είναι αναπαραγωγές από το Φωτογραφικό Αρχείο του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών. Παράλληλα το Μουσείο Μηλεών καλεί όσους γνωρίζουν κάποιο έθιμο του τόπου μας για το Πάσχα, να το αποστείλουν γραπτώς στη διεύθυνση :

Τοπικό Μουσείο Μηλεών, Δήμου Νοτίου Πηλίου, 370 10 Μηλιές ή μπορούν να σερφάρουν στο http://www.miliesmuseum.gr/.

Η έκθεση θα διαρκέσει, όπως προαναφέρθηκε, έως τις 8 Μαΐου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 24230 86602.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου