ΤΟΠΙΚΑ

Σύστημα διαχείρισης παραγωγής ζαχαρότευτλων

σύστημα-διαχείρισης-παραγωγής-ζαχαρ-78543

Πρόσκληση συμμετοχής στο Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή ζαχαρότευτλων απευθύνει στους παραγωγούς το τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, μετά από σχετική ενημέρωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στόχοι της δράσης είναι η προστασία του περιβάλλοντος μέσω της μείωσης των εισροών (χημικά λιπάσματα – φυτοφάρμακα) και του αρδευτικού νερού, η παροχή εγγυήσεων στους καταναλωτές για παραγωγή ασφαλών τροφίμων, καθώς και η ασφάλεια στο χώρο εργασίας για τους παραγωγούς.

Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση, δικαιούχοι μπορούν να κριθούν αγρότες (φυσικά και νομικά πρόσωπα) που είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών, έχουν υποβάλλει Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης και έχουν υπογράψει σύμβαση με την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε.

Οι ενδιαφερόμενοι – υποψήφιοι, αφού λάβουν γνώση των όρων και προϋποθέσεων, μπορούν να υποβάλουν αίτηση ενίσχυσης.

Ως περίοδος υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης ορίζεται η περίοδος από 17/12/2012 έως 28/12/2012. Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται είτε στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, είτε στα κατά τόπους Εργοστάσια και Γεωπονικά Γραφεία Τομέων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) Α.Ε.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: www.minagric.gr, www.agrotikianaptixi.gr, και www.et.gr.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου