ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς πάρκινγκ το Ποτόκι

χωρίς-πάρκινγκ-το-ποτόκι-785027

Νέες διαμαρτυρίες από κατοίκους και επαγγελματίες στη διάσημη παραλία Ποτόκι του Δήμου Νοτίου Πηλίου, η οποία δέχθηκε το χτύπημα του καιρού τον περασμένο Φεβρουάριο.

Κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι ακόμη και σήμερα, πέντε μήνες μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που είχαν μετατρέψει τη δημοφιλή για τους τουρίστες παραλία με το ψιλό βότσαλο σε παραλία με χώμα, κλαδιά, πέτρες και σκουπίδια, λίγα έχουν γίνει για την αποκατάσταση της περιοχής.

Στον γραφικό κόλπο, η κατάσταση είναι καλύτερη, όμως η πρόσβαση γίνεται μετ’ εμποδίων. Σημειώνεται ότι η κακοκαιρία του χειμώνα προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στο μονοπάτι που οδηγεί στο Ποτόκι και η διέλευσή του είχε καταστεί επικίνδυνη. Ολόκληρα κομμάτια από τον δρόμο κόπηκαν και κατέρρευσαν και αλλού το τσιμέντο «σκίστηκε».

«Πριν από λίγες ημέρες ήρθε επιτέλους μηχάνημα. Χαρήκαμε ότι θα γίνονταν αποκαταστάσεις. Όμως έγινε μια τρύπα στο νερό…», λένε κάτοικοι. «Το μηχάνημα θα έπρεπε να αποκαταστήσει τον χώρο του πάρκινγκ. Ηρθε, είδε και απήλθε και η κατάσταση είναι σχεδόν η ίδια. Επισκέπτες της περιοχής και τουρίστες δεν έχουν πού να βάλουν το αυτοκίνητό τους εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί με αποτέλεσμα αρκετοί να κάνουν «μεταβολή» και να φεύγουν. Εμείς περιμένουμε το καλοκαίρι να δουλέψουμε. Αν δεν φροντίσει ο Δήμος για τις υποδομές πώς θα προσελκύσουμε επισκέπτες; Εχουν περάσει τόσοι μήνες κι ακόμη δεν έχουν γίνει τα βασικά», ισχυρίζονται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου