ΤΟΠΙΚΑ

Νέο Γενικό Διευθυντή στη ΔΕΥΑΜΒ

νέο-γενικό-διευθυντή-στη-δευαμβ-784609

Ραγδαίες εξελίξεις δρομολογούνται στη διοικητική ιεραρχία της ΔΕΥΑΜΒ.Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα το μεσημέρι συνεδριάζει εκτάκτως το Δ.Σ της ΔΕΥΑΜΒ με βασικό θέμα την πρόταση του Δημάρχου για τη θέση του νέου Γενικού Διευθυντή της Επιχείρησης, ο οποίος με τη σειρά του θα συντάξει την πρόταση με τα ονόματα των στελεχών που θα επανδρώσουν τις θέσεις των Διευθυντών και των Προϊσταμένων της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης. Πρόταση που θα εγκριθεί στη συνέχεια από το Δ. Σ της Επιχείρησης.

Μέχρι αργά το βράδυ η Δημοτική Αρχή κρατούσε ως επτασφράγιστο μυστικό το πρόσωπο που θα προταθεί για τη θέση του Γενικού Διευθυντή. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Δήμαρχος Βόλου κράτησε στο γραφείο του, μετά το τέλος της χθεσινής Ομάδας Πλειοψηφίας, τα μέλη της πλειοψηφίας που είναι μέλη και στο Δ.Σ της ΔΕΥΑΜΒ, δίνοντας εντολή να είναι όλοι τους παρόντες και παράλληλα να κλείσουν τα κινητά τους.

Από συνεργάτες του Δημάρχου Βόλου δίνονταν χθες βράδυ συγκεχυμένες πληροφορίες για το πρόσωπο του νέου Γενικού Διευθυντή της Επιχείρησης. Κάποιοι έκαναν λόγο ότι θα είναι η προϊστάμενη του βιολογικού καθαρισμού Ευτυχία Διομή που είναι πτυχιούχος χημικός μηχανικός, με σπουδές στη Σουηδία ή ο πολιτικός μηχανικός Χρυσοστ. Φαφούτης, που είναι και από τα ελάχιστα στελέχη της Επιχείρησης με διδακτορικό τίτλο σπουδών. Κάποιοι άλλοι συνεργάτες του Δημάρχου στα δύο παραπάνω ονόματα πρόσθεταν και το όνομα του Γιώργου Κομνηνάκη που είχε διατελέσει και στο παρελθόν Γενικός Διευθυντής της Επιχείρησης.

Σύμφωνα με άλλες δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι οποίες ωστόσο δεν είχαν επιβεβαιωθεί μέχρι αργά το βράδυ, χθες κατατέθηκε επιστολή από τη νυν Γενική Διευθύντρια της Επιχείρησης κ. Τασία Κολιού η οποία ζητούσε να μην είναι ανάμεσα στα πρόσωπα που θα επαναξιολογηθούν.

Σημειώνεται πως η κ. Κολιού με προχθεσινή της δήλωση στον Τύπο, τάσσονταν υπέρ της επαναξιολόγησης του στελεχιακού δυναμικού της Επιχείρησης και παράλληλα σημείωνε ότι η ίδια δεν είχε καμία εμπλοκή στο έργο της ΕΡΓΗΛ καθώς την επίμαχη περίοδο δεν ήταν σε καίρια θέση ευθύνης της Επιχείρησης.

Χαρακτηριστικό της μυστικότητας είναι ότι η σημερινή συνεδρίαση χαρακτηρίζεται ως έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση και εστάλη στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου με e- mail, χωρίς να αποσταλεί στον τοπικό Τύπο, ως είθισται η ημερήσια διάταξη, ενώ δεν είχε αναρτηθεί ούτε στην ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΜΒ.

Εκτός από την πρόταση για ορισμό του νέου Γενικού Διευθυντή στη σημερινή ημερήσια διάταξη του Δ.Σ είναι δύο ακόμη θέματα. Αυτό της τροποποίησης παλαιότερης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου για την προμήθεια καυσίμων και έγκριση του πρακτικού του διαγωνισμού για την προμήθεια μελανοταινιών για τις ανάγκες της Επιχείρησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου