ΤΟΠΙΚΑ

ΔΕΥΑΜΒ: Ούτε σταγόνα λύμα στο λιμάνι

δευαμβ-ούτε-σταγόνα-λύμα-στο-λιμάνι-783381

Ούτε σταγόνα λύμα δεν έπεσε στο λιμάνι από τη βλάβη στον αγωγό μεταφοράς λυμάτων από το κεντρικό αντλιοστάσιο στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων.

Στη χθεσινή ενημέρωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Αποστόλης Γαλάτης παρείχε αυτή τη διαβεβαίωση εκφράζοντας παράλληλα την πικρία του για τις περί του αντιθέτου πληροφορίες.

Ο διευθυντής υποδομών και συντήρησης Αριστείδης Γκέκας ενημέρωσε ότι η βλάβη εντοπίστηκε στις 25 Αυγούστου και υπήρξε άμεση ενημέρωση στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου και τη Διεύθυνση Υγείας.

Σύμφωνα με τα στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ, η διαρροή ήταν μικρή, της τάξης των 15 m3/h περίπου και αφού έγινε φρεάτιο συλλογής δίπλα, με αντλία διοχετευόταν στην είσοδο του αντλιοστασίου.

Τα στελέχη επιβεβαιώθηκαν στην αρχική τους εκτίμηση ότι η διαρροή ήταν στο σημείο του αερεξαγωγού, το οποίο όμως έχει μεγάλο όγκο μπετόν, λόγω του φρεατίου και γι’ αυτό κρίθηκε σωστό να γίνει αγωγός παράκαμψης του φρεατίου, ώστε να μη διαταραχθεί η σύνδεση με τον αγωγό του αμιαντοσωλήνα που συνεχίζει κάτω από την οδό Λαρίσης.

Ηδη έχει γίνει η τοπογραφική αποτύπωση της παράκαμψης του αγωγού και ξεκίνησε η κατασκευή του από το μηχανουργείο. Ο υφιστάμενος αγωγός είναι μεταλλικός, με γωνίες και ειδικά τεμάχια.

Η διαρροή διοχετεύεται με αντλία από το φρεάτιο που έχει κατασκευαστεί και έρχεται στην είσοδο του αντλιοστασίου.

Ολος αυτός ο σχεδιασμός γίνεται ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος απόρριψης του λύματος στο χώρο του Λιμένα Βόλου και ταυτόχρονα να κατασκευαστεί ένας αξιόπιστος αγωγός παράκαμψης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ ενέκρινε ακόμη τις αμοιβές των νομικών συμβούλων, εξέτασε τις αποζημιώσεις πολιτών λόγω βλαβών των δικτύων και έκανε δεκτή την αποζημίωση υπαλλήλου λόγω συνταξιοδότησης από την Υπηρεσία.

Το Συμβούλιο απέσυρε τη συζήτηση για τη συγκρότηση επιτροπής για την αντιμετώπιση θεμάτων καταναλωτών και το αίτημα υπαλλήλου για διακοπή ειδικής άδειας.

Η αναμόρφωση του προϋπολογισμού έτους 2016 εγκρίθηκε όπως και οι πρόσθετες εργασίες στο Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Ιωλκού δήμου Βόλου κ.α.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου