ΤΟΠΙΚΑ

Υποβάθμιση του Βόλου κατήγγειλε η ΛΑΣ

υποβάθμιση-του-βόλου-κατήγγειλε-η-λασ-781924

«Ο Βόλος βρίσκεται σε κατάσταση διαρκούς υποβάθμισης», κατήγγειλαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΛΑΣ, Αποστόλης Νάνος και Θεόδωρος Τσαλούχας και οι τοπικοί σύμβουλοι Βόλου και Ανω Βόλου, κ.κ. Δέσποινα Ευαγγελινού και Ευαγγελία Χαρίτου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών θητείας της δημοτικής αρχής και το νέο «Καλλικράτη» που όπως ανέφεραν σχεδιάζει η Κυβέρνηση. Οι σύμβουλοι άσκησαν δριμεία κριτική στη δημοτική αρχή και περιέγραψαν με μελανά χρώματα την καθημερινότητα αλλά και το μέλλον της πόλης.

Σύμφωνα με τον κ. Νάνο «η πολιτική εντυπωσιασμού με μικροβελτιώσεις της καθημερινότητας –αλλοίμονο αν δεν έκαναν τα στοιχειώδη- και με μικροδραστηριότητες στολισμού του κέντρου και «γυαλιστερών» εκδηλώσεων δεν μπορούν πλέον να κρύψουν την τραγική υποβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος».

Ο ίδιος μίλησε για δρόμους βομβαρδισμένους, πεζοδρόμια απροσπέλαστα, κοινόχρηστους χώρους σε εγκατάλειψη, παιδικές χαρές ανύπαρκτες, υποδομές για ΑμεΑ ελάχιστες, πεζοδρόμους σε αποσύνθεση. Χαρακτήρισε ανεπαρκή την καθαριότητα και τους ανοιχτούς, άπλυτους κάδους, επικίνδυνους για τη δημόσια υγείας.

Εκανε λόγο για πανάκριβα τέλη, ελλείψεις και απώλειες νερού, ακατάλληλο δίκτυο και ανυπαρξία έργων και για επικίνδυνα εύθραυστο και ασυντήρητο βιολογικό καθαρισμό.

Χάος χαρακτήρισε το κυκλοφοριακό στο κέντρο της πόλης ενώ υπογράμμισε ότι το πάρκινγκ της Φιλελλήνων αποτελεί «το στοιχειό της πόλης».

Προβλήματα η ΛΑΣ εντοπίζει και στο περιβάλλον που το χαρακτηρίζει «μεγάλο ασθενή» με την αιθαλομίχλη και το φωτοχημικό νέφος, στην υποβάθμιση του αστικού πρασίνου, ενώ σε επίπεδο λειτουργίας του Δήμου εντοπίζει ελλείψεις σε προσωπικό, εντατικοποίηση εργασίας και κινητικότητα.

Υποστήριξε δε ότι τα έργα αστικών αναπλάσεων έπρεπε να έχουν γίνει χθες και ότι τα μεγάλα έργα για την πόλη έχουν βαλτώσει.

Τέλος μίλησε για αποκλεισμό ενός στα τέσσερα παιδιά από τους παιδικούς σταθμούς. «Περισσότερα από 2.000 παιδιά θα έπρεπε να πάνε στους παιδικούς σταθμούς αλλά θα απορροφηθούν περίπου 600- 700 παιδιά», ανέφερε ο κ. Νάνος.

«Τραμπούκικη συμπεριφορά»

Η ΛΑΣ επιτέθηκε στη δημοτική αρχή για «το κλίμα τρομοκρατίας, εκφοβισμού και καταστολής με το οποίο προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις λαϊκές αντιδράσεις».

«Εχει μετατρέψει το δήμο σε βιομηχανία μηνύσεων, επιδεικνύει τραμπούκικη και απειλητική συμπεριφορά, επιβάλλει πρόστιμα και κυρώσεις, μεταθέτει υπαλλήλους και εργαζόμενους του Δήμου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νάνος αναφερόμενος στα πρόστιμα με τα οποία «απειλούνται φτωχοί κάτοικοι των περιφερειακών κοινοτήτων για να πληρώσουν τα χαράτσια στην ύδρευση- άρδευση, την τοποθέτηση μετρητών νερού και τη σύνδεση με το αποχετευτικό δίκτυο». Επίσης κατέκρινε τη δημοτική αρχή ότι «αξιοποίησε όλον τον κατασταλτικό μηχανισμό που διαθέτει για να μην ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα των κατοίκων στα Αστέρια για τη μεταφορά του αντλιοστασίου αποχέτευσης έξω από τον οικισμό τους.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ υποστήριξε ότι η σημερινή δημοτική αρχή έχει τη συνδρομή των συμβούλων της προηγούμενης αλλά και των ανεξάρτητων του ΣΥΡΙΖΑ και ότι με ψευτοαντιπαραθέσεις, αποπροσανατολίζουν.

Νέος «Καλλικράτης»

Ο κ. Νάνος υποστήριξε ότι η δημοτική αρχή Βόλου αποτελεί τον καλύτερο συνεργάτη και συμπαραστάτη στην Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που ετοιμάζει νέο «Καλλικράτη» στην τοπική αυτοδιοίκηση με άμεσο αντίκτυπο στους δημότες.

Αναφέρθηκε στις περικοπές των εσόδων κατά 70% των δήμων τα τελευταία χρόνια, στο πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης που όπως είπε επιβάλλει μέτρα που σημαίνουν την παράδοση μιας σειράς υπηρεσιών σε επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ υποστήριξε ότι ο νέος Καλλικράτης θα αυξήσει τα προβλήματα.

Μίλησε δε για νέο χαράτσι που προωθείται στους λογαριασμούς ύδρευσης. Πρόκειται για το περιβαλλοντικό τέλος που όπως είπε ανέρχεται στο 2,5% επί του λογαριασμού.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου