ΤΟΠΙΚΑ

Αδειες οι ξυλαποθήκες νοικοκυριών

αδειες-οι-ξυλαποθήκες-νοικοκυριών-780210

Με τις ξυλαποθήκες τους άδειες έχουν μείνει κάτοικοι στις περιοχές Μακρυρράχης, Ανηλίου, Πουρίου. Καθυστέρηση στην έγκριση της διαχειριστικής μελέτης δασών στα συγκεκριμένα χωριά έχει ως αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην έχουν μέχρι στιγμής καταφέρει να λύσουν το πρόβλημα της θέρμανσης για το χειμώνα σε αντίθεση με άλλους κατοίκους του Δήμου Ζαγοράς –Μουρεσίου που έχουν ήδη φορτώσει με ξύλα τις αποθήκες τους.

Σε Ζαγορά, Τσαγκαράδα κι άλλα χωριά του Δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου έχουν ξεκινήσει από το Μάιο να κόβουν ξύλα σε περιοχές που έχουν υποδειχθεί προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους σε θέρμανση για τη χειμερινή περίοδο. Η υλοτόμηση ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες.

Όπως είναι γνωστό για την κάλυψη των αναγκών της θέρμανσης για τη χειμερινή περίοδο, κάτοικοι κόβουν ξύλα από τμήματα δασών που υποδεικνύονται μέσα από κατά τόπους διαχειριστικές μελέτες.

Ωστόσο για τα χωριά Μακρυρράχης, Ανηλίου και Πουρίου, διαχειριστική μελέτη δεν έχει ακόμη εγκριθεί, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην μπορούν να προχωρήσουν σε υλοτόμηση. Ειδικά στο Πουρί, η έγκριση της μελέτης εκκρεμεί τα τελευταία πέντε χρόνια και οι κάτοικοι καταφέρνουν να καλύψουν τις ανάγκες τους σε καυσόξυλα στην κυριολεξία στο κατώφλι του χειμώνα. «Πάμε προς το χειμώνα και κανείς δεν γνωρίζει αν θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε ξύλα για τη θέρμανση των σπιτιών μας», διαμαρτύρονται κάτοικοι.

Ερωτηθείς για το θέμα ο Δήμαρχος Ζαγοράς- Μουρεσίου, Πατής Κουτσάφτης, ανέφερε ότι είναι σε αναμονή της έγκρισης της διαχειριστικής μελέτης. «Περιμένουμε την έγκριση της μελέτης για την οποία έχουμε πάρει απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο από τον Απρίλιο. Εχει καθυστερήσει η έγκρισή της. Υπάρχει ζήτημα γραφειοκρατία», ανέφερε ο κ. Κουτσάφτης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου