ΤΟΠΙΚΑ

Αδελφοποίηση του Βόλου με τη Γλασκώβη προωθεί η δημοτική Αρχή

αδελφοποίηση-του-βόλου-με-τη-γλασκώβη-779454

Επαφές για την προοπτική αδελφοποίησης του Βόλου με τη Γλασκώβη, πραγματοποίησαν στο Ροστόβ της Ρωσίας με τους εκπροσώπους του αντίστοιχου Δήμου, οι αντιδήμαρχοι Βόλου, Γιούλη Μποντού-Τοκαλή και Απόστολος Ζαρκάδας – Βεργής

Οι δυο αντιπροσωπείες συναντήθηκαν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του εορτασμού για τα 267 χρόνια από την ίδρυση της πόλης του Ροστόβ του Ντον, όπου βρίσκονται οι εκπρόσωποι των 12 αδελφοποιημένων πόλεων-χωρών με τη Ρωσική πόλη. Οι εκπρόσωποι της αντιπροσωπείας του Δήμου Βόλου, κ. Μποντού -Τοκαλή και Ζαρκάδας – Βεργής συναντήθηκαν με τους ομολόγους τους από την Γλασκώβη και συζήτησαν αναλυτικά ώστε να τεθούν οι πρώτες βάσεις για την διαδικασία αδελφοποίησης των δύο πόλεων με σκοπό την συνεργασία σε επίπεδο νέων τεχνολογιών, πολιτισμού, αθλητισμού εκπαίδευσης και προγραμμάτων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πάντως, παρουσιάζουν οι προοπτικές συνεργασίας σε ευρύτερο επιχειρηματικό επίπεδο, καθώς η Γλασκώβη είναι η μεγαλύτερη πόλη της Σκωτίας και η τρίτη πόλη της Μεγάλης Βρετανίας, όσον αφορά τον αριθμό ξένων τουριστών που την επισκέπτονται, μετά από το Λονδίνο και το Εδιμβούργο. Σήμερα, η Γλασκώβη είναι ένα από τα μεγαλύτερα χρηματοοικονομικά κέντρα της Ευρώπης και εκεί βρίσκονται πολλές από τις κορυφαίες επιχειρήσεις της Σκωτίας, ενώ επίσης κατατάσσεται στη σχετική λίστα ως η 57η πιο βιώσιμη πόλη στον κόσμο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου