ΤΟΠΙΚΑ

Παιδικές δράσεις στο Μουσείο

παιδικές-δράσεις-στο-μουσείο-77627

Καλλιτεχνικές δημιουργίες των παιδιών του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) «Βασδέκειο», περιλαμβάνει η έκθεση που λειτουργεί στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου.

Οι εμψυχωτές Κατερίνα Βασιλούδη, γυμνάστρια, Λίτσα Γεωργοπούλου, κεραμίστρια (κεραμική, παραμύθι και κόσμημα), Καίτη Καραχάλιου, μουσικοπαιδαγωγός (μουσική προπαιδεία), Σταυρούλα Μαστρογιάννη, παιδαγωγός (κουκλοθέατρο, κηπουρική, δημιουργική γραφή), Απόστολος Ντελάκος, εικαστικός (εικαστική αγωγή) και Κατερίνα Χαραλάμπους κεραμίστρια – συντονίστρια της δομής (κεραμική), παρουσιάζουν τη δουλειά των παιδιών σε ένα μεγάλο τραπέζι – εγκατάσταση, στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων, στο αίθριο του Μουσείου. Την παρουσίαση επιμελήθηκαν οι Σταυρούλα Μαστρογιάννη και ο Απόστολος Ντελάκος.

Τα παιδιά αντλούν έμπνευση από την έκθεση με τίτλο «Φυτά και Πολιτισμός στην ιστορία της Ευρώπης» που λειτουργεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου και διοργανώθηκε από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και τη ΙΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών και κλασικών Αρχαιοτήτων στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Προγράμματος «PaCE – Plants and Culture: seeds of the cultural heritage of Europe» (2007-2013). Την περιοδική έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου πλαισιώνουν μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων.

Μία από αυτές τις εκδηλώσεις είναι η παρουσίαση των καλλιτεχνικών δημιουργιών των παιδιών του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) «Βασδέκειο», που θα διαρκέσει έως τις 31 Ιανουαρίου και είναι ανοιχτή στο κοινό κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Μουσείου (Τρίτη – Κυριακή 08:00 – 15:00). Κάθε εργαστήρι ξεχωριστά, με αφορμή το υλικό της έκθεσης και συνδυάζοντας τις πληροφορίες αυτές με τα φυτά που βρίσκονται στο άμεσο φυσικό του περιβάλλον, κατέληξε σε μια σειρά οπτικών και ηχητικών πειραματισμών, που αποτελούν ένα ξεχωριστό εικαστικό σχόλιο. Τα μέσα και τα υλικά αντιστοιχούν στον τρόπο έκφρασης του κάθε εργαστηρίου. Το αποτέλεσμα που προέκυψε είναι μια εικαστική συνομιλία ανάμεσα στην υπάρχουσα έκθεση και στις δημιουργίες των παιδιών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου