ΤΟΠΙΚΑ

Συλλαλητήριο σήμερα για τις συλλογικές συμβάσεις

συλλαλητήριο-σήμερα-για-τις-συλλογικ-77604

Κάλεσμα στους εργαζόμενους, ανέργους, τη νεολαία, να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση που διοργανώνει σήμερα Τρίτη 20 Μάρτη στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Πανεπιστημίου, με κεντρικό σύνθημα αυξήσεις στους μισθούς, συντάξεις, συλλογικές συμβάσεις, κανείς κάτω από 751 ευρώ, απηύθυνε χθες η γραμματεία Βόλου του ΠΑΜΕ.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες τα μέλη των σωματείων επισημάνθηκε ότι αποτελεί κυρίαρχο αίτημα η επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καθώς και του κατώτερου μισθού στα 751 €.

«Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι οι ευέλικτες μορφές εργασίας καλύπτουν σχεδόν το ένα τρίτο των εργαζομένων της χώρας, γεγονός που αποτυπώνεται στους μισθούς που έχουν φτάσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα», σημείωσε ο κ. Κων. Στεργίου, βουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», και κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο.

Τα σωματεία του ΠΑΜΕ ζητούν μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο, 5θήμερο, 35ωρο, κοινωνική ασφάλιση και προστασία στη δουλειά, κατώτερο μεροκάματο 33,57 €, επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων, των μισθών στα προ κρίσης επίπεδα στο Δημόσιο, με αυξήσεις, κάλυψη απωλειών και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Ακόμη ζητούν να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι, να ισχύσουν καθολικά και υποχρεωτικά οι ΣΣΕ, να εφαρμοστεί η μετενέργεια μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ, χωρίς χρονικό περιορισμό, και τέλος απαγόρευση των πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, μαζί με τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, όλα αυτά τα χρόνια είναι συνένοχες για τις αντεργατικές επιλογές, γιατί υπηρετούν με χέρια και πόδια τα συμφέροντα της εργοδοσίας και των επιχειρηματικών ομίλων. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ δεν υπέγραψε ποτέ, ούτε σε καιρούς ανάπτυξης ΕΓΣΣΕ που να καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων. Ακόμη και σήμερα διαπραγματεύεται τι θα παραχωρήσει στην εργοδοσία. Στην ίδια ρότα είναι και οι πλειοψηφίες σε Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που αποτελούν τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό, και στηρίζουν το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο κ. Στεργίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου