ΤΟΠΙΚΑ

Θυμίζει στάβλο το ιατρείο των Ανω Λεχωνίων

θυμίζει-στάβλο-το-ιατρείο-των-ανω-λεχω-775285

Ασυντήρητο, βρώμικο και με σοβαρές ελλείψεις λειτουργεί το Περιφερειακό Ιατρείο των Άνω Λεχωνίων. Το ιατρείο στην περιοχή λειτουργεί δύο φορές την εβδομάδα και εδώ και αρκετούς μήνες δεν υπάρχει καθαρίστρια ούτε για το εσωτερικό του ιατρείου αλλά ούτε και για τον εξωτερικό χώρο, μάλιστα η γιατρός του ιατρείου στην προσπάθεια της να λειτουργήσει σωστά ,αναγκάζεται να καθαρίζει μόνη της τον χώρο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Ήδη η αγανάκτηση των πολιτών στα Άνω Λεχώνια είναι μεγάλη καθώς όπως επισημαίνουν το ιατρείο είναι παραμελημένο. Μάλιστα η τουαλέτα που υπάρχει στο ιατρείο δεν λειτουργεί με αποτέλεσμα η γιατρός αλλά και οι ασθενείς του ιατρείου να κάνουν χρήση τουαλέτας καφετέριας που βρίσκεται κοντά στο Ιατρείο.

Έρμαιο αυτής της απαράδεκτης κατάστασης η γιατρός του Περιφερειακού ιατρείου, όπου πολλές φορές αναγκάζεται να καθαρίζει μόνη της τον χώρο, παρόλο που δεν είναι στην αρμοδιότητα της , προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά αλλά και να τηρηθούν οι κανόνες υγιεινής.

Η γιατρός του Περιφερειακού Ιατρείο Άνω Λεχωνίων πριν το Πάσχα έκανε αίτηση για καθαρίστρια στο Νοσοκομείο Βόλου ωστόσο ακόμη δεν έχει δοθεί απάντηση. Να σημειωθεί ότι πριν ένα χρόνο περίπου το Ιατρείο καθάριζε εθελοντικά κάτοικος της περιοχής. Το Περιφερειακό Ιατρείο Ανω Λεχωνίων ανήκει στο Κ.Υ Αργαλαστής, το οποίο ανήκει στο Νοσοκομείο Βόλου.

«Στην τύχη του έχει αφεθεί το Περιφερειακό ιατρείο» επισημαίνει ο κάτοικος των Άνω Λεχωνίων κ. Σωτήρης Δεληγιάννης, και ότι «θα πρέπει να διατηρείται σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο».

Ο κ. Δεληγιάννης τονίζει χαρακτηριστικά «το κτίριο που στεγάζεται το Ιατρείο είναι ασυντήρητο εδώ και κάποια χρόνια με αποτέλεσμα να πέφτουν στο εσωτερικό σοφάδες, την ίδια στιγμή δεν λειτουργεί η τουαλέτα του ιατρείου και υπάρχουν ένα σωρό ελλείψεις. Δυστυχώς δεν ενδιαφέρεται κανείς για αυτήν την κατάσταση».

Παράλληλα ο ίδιος προσθέτει «αυτή την στιγμή στο εσωτερικό του ιατρείου υπάρχουν έντομα και υπάρχουν ενδείξεις ακόμη και για ποντίκια. Πραγματικά η γιατρός κάνει μεγάλη προσπάθεια για να λειτουργήσει το ιατρείο με τις υπάρχουσες συνθήκες. Πέρα από την συντήρηση του κτιρίου, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και με την καθαριότητα του εξωτερικού χώρου του ιατρείου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου