ΤΟΠΙΚΑ

Συνεπιβάτες από το Βόλο…

συνεπιβάτες-από-το-βόλο-774562

Θέλετε να πηγαίνετε από το Βόλο στην Αθήνα κάθε Παρασκευή με ΙΧ. και να επιστρέφετε κάθε Κυριακή; Σκέφτεστε να πάτε το επόμενο μήνα στην Ιταλία, αλλά σας τρομάζουν τα υψηλά αεροπορικά εισιτήρια ή είναι υπέρμετρα υψηλό το κόστος για τη μετάβασή σας με ΙΧ;

Θέλετε να πάτε με το αυτοκίνητό σας καθημερινά από το Βόλο στη Λάρισα που είναι η χώρος της δουλειάς σας και ψάχνετε κάποιους άλλους βολιώτες/τισσες προκειμένου να μοιραστείτε τα καθημερινά έξοδα για τα καύσιμα και τα διόδια;

Λύσεις σε όλα τα παραπάνω μπορεί να δώσει μία νέα web εφαρμογή που λειτουργεί εδώ και δεκαπέντε μέρες περίπου και που έχει την ιδιαιτερότητα ότι ο τόπος αναχώρησης ή ο τόπος προορισμού για τους χρήστες του είναι ο Βόλος.

Μέχρι τώρα λειτουργούν δύο ανάλογα site που καλύπτουν αυτή την ανάγκη των μετακινήσεων, λέει ο 26χρονος Ορέστης Μεικόπουλος, Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Δικτύων, απόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Η./Υ. Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων της Πολυτεχνικής σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μεταπτυχιακός φοιτητής στο Πρόγραμμα σπουδών «Επιστήμη και Τεχνολογία Υπολογιστών Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων» του ίδιου τμήματος, που μετά προσπάθεια δέκα μηνών και με την υποστήριξη του Καθηγητή της Σχολής του κ. Εμμανουήλ Βάβαλη, κατόρθωσε να στήσει την εφαρμογή «ΣΥΝΕΠΙΒΑΤΕΣ».

Μία εφαρμογή που λειτουργεί επίσημα εδώ και δεκαπέντε μέρες. Υπάρχουν εκατοντάδες μοναδικοί επισκέπτες της εφαρμογής που σε σχέση με τις αντίστοιχες εφαρμογές carpooling.gr και pamemazi.gr παρουσιάζει την ιδιαιτερότητα ότι αφορά αποκλειστικά τις μετακινήσεις από και προς το Βόλο. Το urlτης εφαρμογής είναι: http://dimosvolos.gr/synepivates/. Επίσης, όπως λέει ο Ορέστης στον παρακάτω σύνδεσμο όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δουν ένα ενδεικτικό βίντεο χρήσης της εφαρμογής: http://www.youtube.com/watch?v=zIG0pbD32t0&feature=youtu.be.

Ποιοι όμως ήταν οι λόγοι που ώθησαν τον βολιώτη μηχανικό να προχωρήσει στη συγκεκριμένη εφαρμογή;

Η μεγάλη οικονομική ύφεση που βιώνει η χώρα μας, όπως λέει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Ορ. Μεικόπουλος, αλλάζει σταδιακά τον τρόπο ζωής των Ελλήνων. Τα μειωμένα εισοδήματα, μας ανάγκασαν να αλλάξουμε πολλές από τις συνήθειές που είχαμε μέχρι τώρα. Πολλές φορές, όπως προσθέτει, για να πάμε στη δουλειά, για να κάνουμε τουρισμό ή για να επικοινωνήσουμε με τους οικείους μας, χρειάζεται να διανύσουμε πολλά χιλιόμετρα, οπότε η μετακίνηση γίνεται με μέσα ατομικής ή μαζικής μεταφοράς.

Σήμερα, αυτό σημαίνει μεγάλο κόστος, λόγω των αυξημένων τιμολογίων στα καύσιμα και στα διόδια. Επιπλέον για την περίπτωση των μέσων μαζικής μεταφοράς σημαίνει περιορισμένα δρομολόγια και μεγαλύτερη ταλαιπωρία στο ταξίδι.

Το «ΣΥΝΕΠΙΒΑΤΕΣ», είναι μια web εφαρμογή που σχεδιάστηκε με σκοπό τον επιμερισμό των εξόδων στους ταξιδιώτες που έχουν κάποιο προορισμό. Μέσω της εφαρμογής, λέει ο νεαρός Ορέστης, αδελφός του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μεικόπουλου, μπορεί κάποιος να βρει κάποιον/ους συνεπιβάτη/ες με τον ίδιο προορισμό με τον και να εξοικονομήσει μεγάλο μέρος χρημάτων.

Αντίστοιχα κάποιος συνεπιβάτης που θέλει να ταξιδέψει κάπου γρήγορα, την ώρα που επιθυμεί, άνετα και πιο οικονομικά σε σχέση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, μπορεί να βρει κάποιον οδηγό, που θα τον πάει με το αυτοκίνητό του, εκεί που επιθυμεί. H εφαρμογή, όπως καταλήγει ο Ορέστης, απευθύνεται αρχικά στους πολίτες του Βόλου, αλλά και γενικότερα σε όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν από και προς την όμορφη περιοχή μας.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου