ΤΟΠΙΚΑ

Eδώ και τώρα συλλογικές συμβάσεις

eδώ-και-τώρα-συλλογικές-συμβάσεις-773945

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία σε κεντρικούς δρόμους του Βόλου, έκαναν χθες το απόγευμα μέλη του ΠΑΜΕ και εκπρόσωποι ταξικών πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών σωματείων εργαζομένων, στην Πλατεία Πανεπιστημίου στο Βόλο απαιτώντας την υπογραφή κλαδικών συμβάσεων εργασίας.

Οι διαδηλωτές μάλιστα μετά τη συγκέντρωση πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης φωνάζοντας συνθήματα ενώ σταμάτησαν για πέντε λεπτά έξω από τα γραφεία του ΣΕΒ Θεσσαλίας στην οδό Ιωλκού με Ιάσονος προκειμένου να διατρανώσουν την αντίθεσή τους.

«Ο ΣΕΒ και η κυβέρνηση έχουν βάλει στόχο την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, που δεν καθορίζουν μόνο το μεροκάματο και τον μισθό των εργαζομένων, αλλά μια σειρά δικαιωμάτων και κατακτήσεων από τα ρούχα εργασίας, το γάλα, τριετίες, επίδομα γάμου, προστασία της μητρότητας κλπ.», επισήμανε σε δηλώσεις του ο Κων. Στεργίου πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μήτσος Παπαρήγας και κάλεσε τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν και να αντιπαλέψουν αυτή την τακτική, βγαίνοντας στην αντεπίθεση, ενώ προειδοποίησε ότι αν δεν το κάνουν θα πέσουν στα 300 € αποδοχές το μήνα.

Την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η νεαρή Χρυσούλα Τασολάμπρου, μέλος του Δ.Σ του συλλόγου Εργαζομένων στον επισιτισμό . Η ίδια κατήγγειλε ότι οι βιομήχανοι, μέσω του αντιπροσωπευτικού τους φορέα, του ΣΕΒ ξεκαθάρισαν τις επιδιώξεις τους και με τον πιο προκλητικό και χυδαίο τρόπο, λέγοντας ότι η ΕΓΣΣΕ δεν απαντάει στις αγωνίες των εργαζομένων», άρα δε χρειάζεται ενώ προέβλεψε ότι στόχος τους είναι οι επιχειρησιακές συμβάσεις με μοχλό τις ενώσεις προσώπων και οι ατομικές συμβάσεις.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Φωτο:Ηλίας Καράτσαλος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου