ΤΟΠΙΚΑ

150 επεμβάσεις στη Νευροχειρουργική από το Νοσοκομείο Βόλου το 2014

150-επεμβάσεις-στη-νευροχειρουργική-από-772070

Η άμεση αντιμετώπιση ασθενών σώζει ζωές

Δυσβάσταχτα έξοδα μετακίνησης και χειρουργικών επεμβάσεων και ανυπολόγιστο κόστος σε ψυχική οδύνη απέτρεψε με άμεση αντιμετώπιση και όχι παραπομπή σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη 150 -200 ασθενών το 2014 το Νευροχειρουργικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Με την υποστήριξη της Χειρουργικής Κλινικής και της ΜΕΘ συγκροτήθηκε σε Τμήμα το 2009 και έκτοτε κάθε χρόνο το Νευροχειρουργικό δίνει διέξοδο σε πολλαπλάσιο αριθμό οικογενειών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, που εξυπηρετούσε πάγια περί τα 50 περιστατικά.

Η στελέχωση του Τμήματος με δύο Επιμελητές Α’ τους κ. κ. Νίκο Χαυτούρα και Βασίλη Σανιδά και τον επικουρικό Νίκο Σύριο, η εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών και ο εξοπλισμός με σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή εφάμιλλη Ιδρυμάτων στα αστικά κέντρα, μείωσαν αισθητά τη διαρροή ασθενών και άνοιξαν το δρόμο για να λειτουργήσει στο «Αχιλλοπούλειο» Νευροχειρουργική Κλινική.

Ειδικά οι επεμβάσεις υδροκεφάλου, που γίνονται με μεγάλη συχνότητα, καταγράφουν ποσοστό επιτυχίας 90% με σημαντική συμβολή στην ποιότητα ζωής των κατά κύριο λόγο ηλικιωμένων ασθενών. Η τετραετία κατέγραψε 50 επεμβάσεις.

Η λίστα του Τμήματος περιλαμβάνει χειρουργική της σπονδυλικής στήλης τόσο για εκφυλιστικά περιστατικά όσο και για τραυματικά. Οι γιατροί έκαναν πάνω από 130 επεμβάσεις στην αυχενική μοίρα, τη θωρακική αλλά -και κυρίως- στην οσφυϊκή μοίρα, με πιο πρόσφατη αφαίρεση όγκου την προηγούμενη εβδομάδα, η οποία κατέγραψε πάρα πολύ καλά αποτελέσματα.

Το Τμήμα Νευροχειρουργικής εφαρμόζει νευροπαρακολούθηση, μικροχειρουργική, σύγχρονες τεχνικές σπονδυλοδεσίας.

Σωτήριες επεμβάσεις

Στα Εκτακτα Περιστατικά αντιμετωπίζονται χωρίς χάσιμο χρόνου βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις με άμεση ευρεία αποσυμπιεστική κρανιεκτομία, η οποία έχει δώσει ζωή σε πολλούς ασθενείς, βαριά τραυματισμένους μετά από τροχαία ή εργατικά ατυχήματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου