ΤΟΠΙΚΑ

Σοβαρό ατόπημα του ΣΕΒ Θεσσαλίας

σοβαρό-ατόπημα-του-σεβ-θεσσαλίας-772032

Ατόπημα του ΣΕΒ Θεσσαλίας- Κεντρικής Ελλάδος. Απέκλεισε από την ετήσια συνέλευσή του που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο στην Αγριά παρουσία του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, τους βουλευτής της Μαγνησίας που ανήκουν στην αντιπολίτευση.

Η αντίδραση των τριών βουλευτών Αλ. Μεϊκόπουλου , Μ. Χρυσοβελώνη και Π. Μουτσινά ήταν έντονη. Σε κοινή τους ανακοίνωση οι τρείς βουλευτές Μαγνησίας κατηγορούν το ΣΕΒ Θεσσαλίας ότι οι προσκλήσεις που απηύθυνε ήταν επιλεκτικές -σε βουλευτή και πολιτευτές της τρικομματικής- και υπογραμμίζουν ότι το θέμα είναι σοβαρό ειδικά στην παρούσα χρονική συγκυρία όταν η χώρα δεν βίωνε τη μεγαλύτερη οικονομική και κοινωνική κρίση μετά την περίοδο του πολέμου.

«Αποκλείσθηκαν οι βουλευτές των άλλων κομμάτων χωρίς καμία εξήγηση ή δικαιολογία. Το ζήτημα θα μπορούσε να διασκεδασθεί στα όρια της αστειότητας, αν η χώρα δεν βίωνε την μεγαλύτερη οικονομική και κοινωνική κρίση μετά τον πόλεμο» σημειώνουν στην κοινή τους ανακοίνωση οι αποκλεισθέντες βουλευτές.

Οι κ.κ. Μεϊκόπουλος, Χρυσοβελώνη και Μουτσινάς ξεκαθαρίζουν ότι η συμμετοχή όλων και ιδιαίτερα των βουλευτών είναι περισσότερο από αναγκαία και χρεώνουν στο ΣΕΒ Θεσσαλίας ουσιαστικά « στενή κομματική και συντεχνιακή οπτική γωνία» ενώ συνεχίζοντας αναφέρουν «η εσωστρέφεια και οι αποκλεισμοί των άλλων απόψεων, συμβάλλουν περαιτέρω στο βάθεμα της κρίσης και την ενίσχυση των επικινδύνων αντιθέσεων, αντί των αναγκαίων δημιουργικών αντιπαραθέσεων.»

Επισημαίνουν επίσης ότι η απόφαση αυτή του ΣΒΘΚΕ «εκπορεύεται από ταπεινά και ιδιοτελή πολιτικά κίνητρα» και καταλήγουν λέγοντας ότι παραμένουν στο πλευρό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και βιομηχανιών «που κατανοούν την ανάγκη εφαρμογής μιας άλλης αναπτυξιακής πολιτικής προς όφελος και των εργαζομένων και της κοινωνικής οικονομίας» .

Για το ίδιο θέμα ο δημοσιογράφος και υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2012 Γιάννης Αναστασίου σε δήλωσή του γραπτή επισημαίνει « Διαβάζοντας την κοινή ανακοίνωση των βουλευτών Α.Μεϊκόπουλου, Μ.Χρυσοβελώνη και Π.Μουτσινά για την μη παρουσία τους στην συνέλευση του ΣΕΒ Κεντρικής Ελλάδος το Σάββατο με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φ.Κουβέλη, ως ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στην εν λόγω εκδήλωση, οφείλω να δηλώσω ότι η μη πρόσκλησή τους από τον ΣΕΒ, είναι το λιγότερο ατυχής και ακατανόητη…»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου