ΤΟΠΙΚΑ

Εκδημία πρώην Δημητριάδος κυρού Μαξίμου Γ.Ο.Χ.

εκδημία-πρώην-δημητριάδος-κυρού-μαξί-770232

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες ο μακαριστός Μητροπολίτης πρώην Θεσσαλονίκης και Δημητριάδος κυρὸς Μάξιμος Γ. Ο. Χ. στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Πειραϊκού Θεραπευτηρίου Πειραιώς, μετά από μακροχρόνια ασθένεια.

Η σορός του μεταφέρθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη και η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί σήμερα Πέμπτη 23 Αυγούστου στις 10 το πρωί στον Καθεδρικό Ναό Τριών Ιεραρχών Θεσσαλονίκης.

Υπηρέτησε ως εφημέριος, εκτός από την Ιερά Μονὴ Αγίας Σκέπης Κερατέας και στις ενορίες της Αγ. Τριάδος Βοτανικού, Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κυψέλης, Αγίων Αναργύρων Νέας Ερυθραίας και στις κοινότητες των Γ.Ο.Χ. Αγίων Αναργύρων Σικάγου και Αγίας Σκέπης Βοστώνης κ.ά.

Από το 1977 έως τις αρχές του 1978 διετέλεσε ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Σκέπης Κερατέας Αττικής, ενώ το 1979 χειροτονήθηκε Επίσκοπος Μαγνησίας των Παλαιοημερολογιτών με έδρα τον Βόλο και μερίμνησε για την εκ θεμελίων ανακατασκευή του Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Το 1995 ορίζεται από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας των Γ.Ο.Χ. τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, ενώ το 1998 μετά την συγχώνευση των Μητροπόλεων Θεσσαλονίκης και Δημητριάδος, ανέλαβε την ποιμαντορία των Γ.Ο.Χ. Κεντροδυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας υπό τον τίτλο του Θεσσαλονίκης και Δημητριάδος. Τον Σεπτέμβριο του 2015, λόγω σοβαροτάτων προβλημάτων υγείας και αδυναμίας ασκήσεως των καθηκόντων του, κατόπιν αποφάσεως της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας έλαβε τον τίτλο του πρώην Θεσσαλονίκης και Δημητριάδος.

Από την ενορία του Τιμίου Προδρόμου Βόλου, θα δρομολογηθεί λεωφορείο για τη Θεσσαλονίκη, για όσους ενδιαφέρονται να μεταβούν για την εξόδιο ακολουθία του μακαριστού Αρχιερέως κυρού Μαξίμου.

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον π. Κωνσταντίνο Παπανάτσιο στο τηλέφωνο 6980 235609.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου