ΤΟΠΙΚΑ

Η προσφορά δεν έχει ηλικία: Βολιώτης παράδειγμα προς μίμηση

η-προσφορά-δεν-έχει-ηλικία-βολιώτης-πα-769130

Εθελοντική δράση αναπτύσσει ο 70χρονος Δημήτρης Αγριγιάννης στη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Βόλου

Εζησε με την αλμύρα της θάλασσας 43 χρόνια και μετά τη συνταξιοδότησή του δεν κατέθεσε τα όπλα, παραμένοντας στις επάλξεις της προσφοράς. Στα 70 του χρόνια ο Δημήτρης Αγριγιάννης αποτελεί παράδειγμα εθελοντικής προσφοράς ως μέλος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Μηχανικός στα καράβια του Εμπορικού Ναυτικού, απόφοιτος της Σχολής Μηχανικών του Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο, έχει κάνει πολλές φορές τον γύρο του κόσμου, ταξιδεύοντας σε θάλασσες και ωκεανούς από την Καραϊβική και την Ιαπωνία, μέχρι τη Νότιο Αφρική.

Σχεδόν αμέσως μετά τη συνταξιοδότηση του το 1997, εντάχθηκε στη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Βόλου, προσφέροντας με νεανικό ενθουσιασμό έργο για το κοινωνικό σύνολο. Η εθελοντική δράση είναι υπόθεση ζωής για τον κ. Αγριγιάννη, ο οποίος αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Εχω συνηθίσει να είμαι σε εγρήγορση μετά από τόσα χρόνια στο πλοίο και δεν μπορώ να καθίσω. Αν καθίσω σε μια καρέκλα παραπάνω από ένα μισάωρο, αρχίζω και δυσανασχετώ. Θέλω να κάνω κάτι».

Τυχαία προέκυψε η γνωριμία με την Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων και όπως επισημαίνει «όταν είδα τους εθελοντές να προσφέρουν βοήθεια στο τραπέζι του Δήμου, μου άρεσε που κάποιοι βοηθούσαν και τον Δήμο και τον κόσμο και ζήτησα να βοηθήσω κι εγώ. Μου έδειξαν πώς να βοηθήσω και πήγα στον αρμόδιο, τον διαχειριστή της Λέσχης, του ζήτησα να με πάρει κι εμένα στην ομάδα, όπως και έγινε, και από τότε είμαι εδώ και ασχολούμαι με διάφορες δράσεις. Εξωραΐζω τον χώρο, βοηθάω στις εκδηλώσεις, όπου χρειαστεί».

Σπουδαία εμπειρία η προσφορά ως μέλος της Λέσχης, με τον ίδιο να υπογραμμίζει ότι «είναι ευχάριστη η προσφορά, διοχετεύω την ενέργειά μου προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και βλέπω με ευχαρίστηση ότι αυτό που προσφέρω είναι ευχάριστο, το μπράβο είναι η ανταμοιβή και μου είναι αρκετό».

Με το παράδειγμά του αποδεικνύει ότι η προσφορά δεν έχει ηλικία και στα 70 του χρόνια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, συνδράμοντας το έργο της πυροσβεστικής, όταν απαιτείται, έρευνες για αγνοούμενους στη θάλασσα, αθλητικές και λοιπές εκδηλώσεις. Όπως ομολογεί, έχει βρεθεί σε δράση επί 20 ώρες χωρίς να καταπονηθεί, ενώ όπως τονίζει «η προσφορά είναι υγεία».

Πατέρας μιας κόρης και παππούς δύο εγγονιών, ο Δημήτρης Αγριγιάννης έχει δημιουργήσει μια δεμένη οικογένεια με τη σύζυγό του Κερασία. Απευθυνόμενος σε όλους τους συνταξιούχους, υπενθυμίζει ότι: «Καταθέτοντας χαρτιά για σύνταξη, δεν σημαίνει ότι καταθέτεις και τον εαυτό σου στον καναπέ. Διότι αν καταθέσεις τον εαυτό σου στον καναπέ, επηρεάζονται η υγεία και η φυσική μας κατάσταση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου