ΤΟΠΙΚΑ

«Τσουνάμι» αντιδράσεων για τα beach bar στη Μαγνησία

τσουνάμι-αντιδράσεων-για-τα-beach-bar-στη-μ-769029

«Ο,τι μέτρα ληφθούν, να ληφθούν κατά τόπους. Στη Μαγνησία δεν έχουμε πρόβλημα» τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης, Στέφανος Στεφάνου

Ψυχρολουσία εν μέσω θερινής σεζόν αποτέλεσε για τους καταστηματάρχες εστίασης το «καμπανάκι» που χτύπησαν λοιμωξιολόγοι για τη λειτουργία των beach bars που πλέον μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» μετά τις εικόνες συνωστισμού σε παραλίες. «Ηδη το 50% των υπαλλήλων μας είναι άνεργο. Αν κλείσουν τα beach bar, ένα επιπλέον 20% – 30% εργαζομένων θα βγει επίσης στην ανεργία», σχολίασε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης, Στέφανος Στεφάνου.

Οι λοιμωξιολόγοι έχουν τονίσει σε όλους τους τόνους ότι ο κορονοϊός δεν… πάει διακοπές, χτυπώντας καμπανάκι για την αυστηρή τήρηση των μέτρων πρόληψης. Η αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα και εικόνες που κάνουν το γύρο της Ελλάδας από τις γεμάτες παραλίες, φέρνουν εκ νέου μέτρα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα οι λοιμωξιολόγοι αποφαίνονται ότι αυτό που συμβαίνει με τις παραλίες και τα beach bar πρέπει να τελειώσει άμεσα, δίνοντας έτσι το στίγμα της επιτροπής, η οποία έχει εισηγηθεί ακόμα πιο αυστηρούς ελέγχους. Υπό εξέταση φαίνεται να είναι και περιορισμοί στο ωράριο λειτουργίας τους.

Τα παραπάνω προκαλούν αντιδράσεις από τον τοπικό Σύλλογο Εστίασης. «Στη Μαγνησία τα κρούσματα μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού και στην πλειονότητά τους είναι εισαγόμενα. Φαίνεται ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Καλόν είναι, ό,τι μέτρα ληφθούν, να ληφθούν κατά τόπους», είπε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Ουσιαστικά τα beach bar τώρα ξεκινούν να δουλεύουν κάπως καλύτερα. Η εστίαση γενικώς είναι στο ναδίρ. Το 50% των καταστημάτων είναι κλειστό. Πολλά υπολειτουργούν και δουλεύουν μόνο μία Κυριακή. Αυτή τη στιγμή οι επιχειρηματίες παλεύουμε όχι για το κέρδος, αλλά για την όσο το δυνατό μικρότερη ζημία».

Σύμφωνα με τον κ. Στεφάνου ενδεχόμενα περιοριστικά μέτρα στα beach bar θα εκτινάξουν περαιτέρω τον δείκτη της ανεργίας. «Ηδη το 50% των εργαζομένων μας από τις επιχειρήσεις που δεν άνοιξαν είναι στην ανεργία. Αν γίνει κάτι με τα beach bar, η ανεργία θα εκτοξευτεί κατά 20% – 30% επιπλέον», αναφέρει.

Οπως εξηγεί ο κ. Στεφάνου μετά την καραντίνα η οικονομία είναι στο μηδέν. «Οι επιχειρήσεις εστίασης αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα. Η μείωση του τζίρου κυμαίνεται στο70% και κανείς δεν μπορεί να κάνει για παράδειγμα μία εκδήλωση προκειμένου να τονώσει τα ταμεία του. Υπολειτουργούμε και φυτοζωούμε», είπε χαρακτηριστικά.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου