ΤΟΠΙΚΑ

Επίκεντρο η Πλατεία Πανεπιστημίου

επίκεντρο-η-πλατεία-πανεπιστημίου-76878

Στο παρά πέντε ο Δήμος Βόλου προσπαθεί να δώσει μία εορταστική νότα στην πόλη, παραχωρώντας την Πλατεία Πανεπιστημίου σε ιδιώτη για την οργάνωση χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και τη δημιουργία χώρου ψυχαγωγίας με την τοποθέτηση καρουζέλ, με τρενάκι, το σπίτι του Άι-Βασίλη, χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, μπαλοπισίνα, πίστα για αυτοκινητάκια και άλλα παιχνίδια που θα συμπληρώσουν την εικόνα της εγκατάστασης για το διάστημα των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους και συγκεκριμένα από 10 Δεκεμβρίου μέχρι και 10 Μαρτίου.

Είναι χαρακτηριστικό πως μία μόλις μέρα μετά την απόφαση των καταστηματαρχών να ματαιώσουν τις εκδηλώσεις που είχαν προγραμματίσει στην παραλία, Βολιώτης επιχειρηματίας, ο Χρ. Ιντζόγλου, κατέθεσε αίτηση στο Δήμο με την οποία ζητά την παραχώρηση του χώρου της Πλατείας Πανεπιστημίου για τη διοργάνωση των παραπάνω εκδηλώσεων με την καταβολή τιμήματος συνολικού ύψους 9.000 ευρώ. Η λήψη της σχετικής απόφασης αναμένεται να γίνει από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου μεθαύριο Δευτέρα.

Όπως τονίζει στην εισήγησή του ο προϊστάμενος του Τμήματος Δημοτικής Περιουσίας του Δήμου Βόλου Νώντας Μαρίτσης, με βάση τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων το Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί με απόφασή του να εκμισθώνει χωρίς δημοπρασία για χρονικό διάστημα μέχρι τρεις μήνες θέατρα, κινηματοθέατρα ή άλλους χώρους, αφού εκτιμήσει την ποιότητα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν. Εκτός από το μίσθωμα των 9.000 ευρώ ο επιχειρηματίας θα επιβαρυνθεί και με το χαρτόσημο και τη δαπάνη του ηλεκτρικού ρεύματος. Η παραχώρηση αφορά χώρο 1.000 τ.μ. περίπου.
Παγοδρόμιο

Εξάλλου στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου την ερχόμενη Δευτέρα το σώμα θα κληθεί να αποφασίσει αν θα παραχωρήσει τμήμα της Πλατείας Πανεπιστημίου για τη λειτουργία παγοδρομίου.

Για το σκοπό αυτό εκδήλωσαν ενδιαφέρον δύο εταιρίες. Η εταιρία Χρ. Μαράκης και ΣΙΑ Ε.Ε., που με αίτησή της ζητά τη λειτουργία παγοδρομίου από 200 τ. έως 1.800 τ.μ. και από την εταιρία «White Fantasy», που με αίτησή της ζητά τη λειτουργία παγοδρομίου από 300 – 500 τ.μ. με στέγαστρο ευρωπαϊκών προδιαγραφών για χρονικό διάστημα από 10 – 15 Δεκεμβρίου έως και 15 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την υπηρεσία η εκμίσθωση ακινήτων των Δήμων γίνεται με δημοπρασία. Αν η δημοπρασία δεν φέρει αποτέλεσμα, επαναλαμβάνεται. Αν και η δεύτερη δημοπρασία δεν φέρει αποτέλεσμα, η εκμίσθωση μπορεί να γίνει με απευθείας συμφωνία, της οποίας τους όρους καθορίζει το Δημοτικό Συμβούλιο.
Η επιτροπή προτείνει όπως οριστεί το διάστημα της παραχώρησης από 21 Δεκεμβρίου έως 21 Μαρτίου. Η παραχώρηση αφορά σε χώρο 500 τ.μ. στο κάτω δεξιό μέρος της πλατείας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου