ΤΟΠΙΚΑ

Μειωμένοι τζίροι 50% σε κλινικές, διαγνωστικά κέντρα

μειωμένοι-τζίροι-50-σε-κλινικές-διαγνωσ-768636

Νέα σημειώματα για τους φόρους Rebate και ClawBack από τον ΕΟΠΥΥ

Αναστάτωση και προβληματισμός κυριαρχεί στις Κλινικές της Μαγνησίας και τα Διαγωνιστικά Κέντρα. Τα νέα σημειώματα για τους φόρους Rebate και ClawBack που απέστειλε ο ΕΟΠΥΥ για το α’ εξάμηνο του 2014 δείχνουν μειωμένα έσοδα κατά 45-50%.

Οπως επισήμανε Ιδιοκτήτης Κλινικής, την πρώτη φορά που οι πάροχοι Υγείας παρέλαβαν σημειώματα ήταν το 2013. Τότε ο ΕΟΠΥΥ πλήρωσε τις Κλινικές για το πρώτο οκτάμηνο. Τα χρήματα που όφειλε για το τελευταίο τετράμηνο του 2013 διέγραψαν τις αντίστοιχες οφειλές των παρόχων.

Τα νέα σημειώματα παραγράφουν οφειλές των παρόχων που αντιστοιχούν σε πληρωμές τριών μηνών για το πρώτο εξάμηνο μόνο.

Οι Κλινικάρχες της Μαγνησίας έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην έκταση Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ενωσης Ιδιωτικών Κλινικών την Παρασκευή, η οποία θα συνεδριάσει προκειμένου να αποφασίσει συμμετοχή στις κινητοποιήσεις Κλινικών και Ομίλων Διαγνωστικών την 1η Δεκεμβρίου.

Για την Π.Ε.Ι.Κ. «τα σημειώματα του Rebate και ClawBack θα αποτελέσουν την ταφόπλακα της Ιδιωτικής Υγείας».

Αίτημα των Κλινικών είναι η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ στα επίπεδα του 2012, δηλαδή κατά 150 εκατ. ευρώ για τη νομοσοκομειακή περίθαλψη.

Μεταξύ άλλων οι εν λόγω πάροχοι Υγείας ζητούν ακόμη κατάργηση του ατομικού πλαφόν και άρνηση έκδοσης εισιτηρίου εισαγωγής και επί πιστώσει νοσηλείας από τον ΕΟΠΥΥ άμεσα σε πραγματικό χρόνο μόλις εξαντληθεί ο προϋπολογισμός του έτους.

Οπως επισημαίνουν, τα σημειώματα καταδεικνύουν κατά τον πιο περίτρανο τρόπο ότι οι ανάγκες παροχής υγειονομικής περίθαλψης του ελληνικού λαού δεν αντικατοπτρίζονται από τον εξωτερικό προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ για το 2014».

Αντίστοιχα, τα Διαγνωστικά Κέντρα διεκδικούν άμεση εξόφληση όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών όλων των ασφαλιστικών ταμείων πριν την ενσωμάτωσή τους στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και καταβολή των νέας γενιάς οφειλομένων ποσών του Οργανισμού, ενίσχυση του προϋπολογισμού του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. έτους 2014 για τις διαγνωστικές εργαστηριακές εξετάσεις και ιατρικές πράξεις και μεταξύ άλλων ενιαίο ποσοστό έκπτωσης (rebate) 15% σε όλους τους παρόχους εργαστηριακής ιατρικής.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου