ΤΟΠΙΚΑ

Φεύγει το ΚΕΠ από την Ιάσονος

φεύγει-το-κεπ-από-την-ιάσονος-76806

Μεταφέρεται στην οδό Γαλλίας

Μεταφέρεται η στέγαση του ΚΕΠ του Δήμου Βόλου από το κτήριο της οδού Ιάσονος για το οποίο εδώ και χρόνια καταβάλλει κάθε μήνα ενοίκιο 4.000 ευρώ. Μίσθωμα που όπως σημειώνει και ο Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου Σταύρος Νιτσιάκος είναι υπερβολικό για την παρούσα χρονική περίοδο. Πολλώ μάλλον που το ακίνητο της οδού Ιάσονος είναι μόλις 104 τ.μ.

Η υπηρεσία του Δήμου προτείνει όπως το Κέντρο Πληροφόρησης Πολιτών μεταφερθεί σε κτήριο της οδού Γαλλίας και Μαυροκορδάτου , συνολικής επιφάνειας 93,79 τ.μ, του οποίου ιδιοκτήτης είναι ο Δήμος Βόλου από το κληροδότημα Χρυσούλας Ζώγια. Είναι το ισόγειο κατάστημα το οποίο είχε εκμισθώσει στον ΔΟΥΚ του πρώην Δήμου Βόλου και το οποίο πλέον χρησιμοποιείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Βόλου ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, βάσει του υπάρχοντος συμφωνητικού για τη λειτουργία του ΚΗΦΗ Βόλου.

Η εν λόγω μίσθωση λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2012. Μετά την παραπάνω ημερομηνία το ΚΗΦΗ του Δήμου πρόκειται να μεταφερθεί σε νέο δημοτικό χώρο και το συγκεκριμένο κατάστημα του κληροδοτήματος θα παραμείνει κενό.

Η υπηρεσία σημειώνει ότι το νέο ακίνητο πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τη λειτουργία ΚΕΠ όταν αυτό θα ελευθερωθεί και για το σκοπό αυτό προτείνει να προβεί ο Δήμος στην απευθείας μίσθωση (τηρώντας όλους τους όρους της τελευταίας διακήρυξης του κληροδοτήματος), πληρώνοντας στο κληροδότημα ενοίκιο 410 ευρώ το μήνα που είναι το τελευταίο ενοίκιο της μίσθωσής του και το οποίο είχε οριστεί από την Α΄-Β΄ ΔΟΥ Βόλου. Με τον τρόπο αυτό, όπως σημειώνει η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου, ο Δήμος θα εξοικονομήσει από ενοίκια περίπου 43.000 ευρώ το χρόνο.

Επίσης με άλλη εισήγησή της προς το Δημοτικό Συμβούλιο η Οικονομική Υπηρεσία εισηγείται την εκμίσθωση του ακινήτου με απευθείας συμφωνία στον ΕΟΤ του κτηρίου όπου στεγάζεται η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Θεσσαλίας για έξι χρόνια και με μηνιαίο μίσθωμα 500 ευρώ.

Σημειώνεται πως για τη στέγαση του Γραφείου του ΕΟΤ στο Βόλο είχε παραχωρηθεί το 1972 από το Δήμο Βόλου οικόπεδο χωρίς αντάλλαγμα , συνολικού εμβαδού 785 τ.μ. στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου, όπου ο ΕΟΤ κατασκεύασε τα γραφεία του στα οποία στεγάζεται και λειτουργεί έως σήμερα. Η 40ετής παραχώρηση έληξε στις 31 Μαρτίου 2012.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου