ΤΟΠΙΚΑ

«Έφυγε» ενώ διασκέδαζε σε γλέντι

έφυγε-ενώ-διασκέδαζε-σε-γλέντι-767065

Πάγωσε το 8ο Αντάμωμα Ριζομύλου ~ Απέραντη θλίψη για τον χαμό του 43χρονου Σταύρου Βλάικου εμπόρου οστρακοειδών

Τραγική κατάληξη είχε το 8ο αντάμωμα φίλων της παράδοσης που διοργανώθηκε προχθές το βράδυ στην πλατεία του Ριζομύλου. Ενας νέος άνθρωπος, ιδιαίτερα αγαπητός στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, αλλά και στον Βόλο, ο 43χρονος Σταύρος Βλάικος, πατέρας τριών ανήλικων παιδιών, έμπορος οστρακοειδών και πρώην πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Αστέρας Ριζομύλου, έφυγε από τη ζωή στον χορό πιθανότατα από ανακοπή καρδιάς.

Όλα συνέβησαν γύρω στις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα. Το γλέντι «πάγωσε». Η μουσική σταμάτησε να παίζει και εκατοντάδες κόσμου έσπευσαν να δουν τι συνέβη. Προσπάθειες για την επαναφορά του 43χρονου έγιναν άμεσα από γιατρό της περιοχής, αλλά και το πλήρωμα του ΕΚΑΒ, του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου που μετέβησαν στον τόπο χωρίς καθυστέρηση. Ο άτυχος άνδρας πήρε μία ανάσα σε κάποια στιγμή. Όμως, ενώ φάνηκε να επανέρχεται, έφυγε τελικά για πάντα μέσα σε δύο – τρία λεπτά από τη στιγμή που αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία.

Η οικογένεια του γνωστού εμπόρου υπέστη σοκ. Τίποτα δεν προμήνυε το κακό που συνέβη. Ο 43χρονος ήταν γερός, δυνατός, δραστήριος άνθρωπος. Στο γλέντι βρισκόταν με την οικογένειά του και φιλικά ζευγάρια. Είχε πολύ καλή διάθεση και χόρευε. Σε κάποια στιγμή κάθισε στο τραπέζι και συνομιλούσε σε χαλαρό κλίμα με φίλους κρατώντας αγκαλιά τη μία από τις δυο ανήλικες κόρες του όταν σημειώθηκε το επεισόδιο.

Ακολούθησαν ώρες ανείπωτης αγωνίας και πανικού. Γιατρός του χωριού έσπευσε να βοηθήσει και έκανε μαλάξεις, ενώ ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Εκατοντάδες επισκεπτών του Ριζομύλου παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα τις προσπάθειες για την επαναφορά του 43χρονου, οι οποίες όμως απέβησαν τελικά άκαρπες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλήρωμα του ΕΚΑΒ παρέλαβε τελικά νεκρό τον άτυχο άνδρα και τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου όπου διαπιστώθηκε και τυπικά ο θάνατός του. Η οικογένεια του γνωστού εμπόρου είναι συντετριμμένη. Από τη μία στιγμή στην άλλη έχασε τον άνθρωπό της, ενώ εκείνος δεν αντιμετώπιζε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Ρήγα Φεραίου το οποίο άρχισε να λαμβάνει καταθέσεις. Το Αστυνομικό Τμήμα παρήγγειλε τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του 43χρονου. Η απώλεια του Σταύρου Βλάικου βύθισε στο πένθος ολόκληρο τον Ριζόμυλο και τον Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Ο Αστέρας Ριζομύλου εξέδωσε αμέσως συλλυπητήρια ανακοίνωση.

«Το Δ.Σ. του Αστέρα Ριζομύλου νιώθει βαθύτατη θλίψη για τον χαμό του πρώην προέδρου της ομάδος μας, Σταύρου Βλάικου.

«Εφυγε» ένας νέος άνθρωπος γεμάτος ενέργεια και ζωντάνια.

Αιωνία η μνήμη σου, φίλε Σταύρο, θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του», αναφέρει.

Συλλυπητήρια ανακοίνωσε εξέδωσε και ο Αθλητικός Σύλλογος Ρήγας Φεραίος.

“Το Δ.Σ. του Α.Σ. Ρήγας Φεραίος εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη του για τον αδόκητο θάνατο του Σταύρου Βλάικου, ενός νέου ανθρώπου που είχε υπηρετήσει το ποδόσφαιρο, μεταξύ άλλων και από τη θέση του προέδρου στον Αστέρα Ριζομύλου. Στους οικείους του θερμά συλλυπητήρια”, αναφέρει.

Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκε τον αδόκητο χαμό και ο Διαγόρας Στεφανοβικείου. «Επρόκειτο για ένα εξαιρετικό και τίμιο παιδί που πρόσφερε στα κοινά. Διοίκηση και φίλοι του Διαγόρα απευθύνουμε στον Σταύρο καλό ταξίδι και πολύ κουράγιο στους δικούς του», αναφέρει. Τέλος, συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν και οι Σύλλογοι Νεολαίας Ριζόμυλου «Φίλιππος» και «Ενοδία».

Ο γνωστός έμπορος είχε διατελέσει πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Αστέρας Ριζομύλου επί δύο χρόνια το διάστημα 2012 – 2014. Μάλιστα, το 2013 η ομάδα είχε κερδίσει το Κύπελλο στο πρωτάθλημα.

Επίσης, ήταν μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ριζομύλου «Διάπλαση» και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ριζομύλου. Άνθρωποι που τον γνώριζαν μίλησαν με θαυμασμό για την πορεία του. Ο 43χρονος ήταν αυτοδημιούργητος. Εργαζόταν ως έμπορος και προμήθευε με οστρακοειδή όλα τα ουζερί του Βόλου και του Βελεστίνου.

Ήταν ενεργός πολίτης, δραστήριος, ζωντανός, κοινωνικός. Ήταν παντρεμένος με τη Μαρία Λιόλιου υπάλληλο του ΟΑΕΔ και από τον γάμο του είχε αποκτήσει τρία υπέροχα παιδιά, δύο κορίτσια και ένα αγόρι. Η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου