ΤΟΠΙΚΑ

«Τίτλοι τέλους» στη Σχολή Νοσηλευτών στην Αγριά

τίτλοι-τέλους-στη-σχολή-νοσηλευτών-766071

Αναμένεται να δημιουργηθούν μεγάλα κενά σε βοηθητικό προσωπικό

Η ΕΠΑ.Σ. Βοηθών Νοσηλευτών του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου λειτουργεί από το 1978 έως το 1980 ως μονοετής Σχολή και από το 1980 μέχρι και σήμερα ως διετής Σχολή (δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Στην περίοδο των 36 ετών λειτουργίας της, έχουν αποφοιτήσει 1.090 μαθητές με άρτια επαγγελματική εκπαίδευση, οι οποίοι στην συντριπτική πλειοψηφία τους εργάζονται ως επαγγελματίες σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές Υγείας του Νομού.

Η λειτουργία της Σχολής επιβάρυνε ελάχιστα το Δημόσιο καθώς στεγάζεται σε διώροφο, ιδιόκτητο κτίριο στην Αγριά, διαθέτει άριστη υλικοτεχνική υποδομή, άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια νοσηλευτικής και αίθουσες διδασκαλίας, ενώ υπάρχουν μόλις τρεις οργανικές θέσεις, εκ των οποίων οι δύο είναι καλυμμένες με μόνιμο προσωπικό, το οποίο διαθέτει όλα τα τυπικά προσόντα.

Επίσης, η εκπαίδευση ενισχύεται με την εθελοντική διδασκαλία ιατρικών μαθημάτων από τους ιατρούς του ιδίου Νοσοκομείου, χωρίς επιπλέον κόστος.

Η Σχολή Βοηθών Νοσηλευτών του Βόλου κατ’ εξαίρεση για το σχολικό έτος 2013-2014 έγιναν εγγραφές μαθητών στο Α΄ έτος της ΕΠΑ.Σ. αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας οι οποίες λειτουργούν έως την 15η Σεπτεμβρίου του 2015. Μετά τα ανωτέρω προκύπτει ότι δε θα πραγματοποιηθούν εγγραφές στο Α’ έτος για τη σχολική περίοδο 2014-2015. Οι ΕΠΑ.Σ. θα λειτουργήσουν με τους μαθητές της Β’ τάξης.

Το θέμα της κατάργησης της Σχολής Βοηθών Βόλου έφερε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, που ζητά από το Υπουργείο Υγείας να αναζητήσει λύσεις για τη συνέχιση της λειτουργίας της Σχολής .

Ο βουλευτής μάλιστα τονίζει ότι δεδομένου ότι η κατάργηση όλων των ΕΠΑ.Σ. Βοηθών Νοσηλευτών που λειτουργούσαν στα περιφερειακά νοσοκομεία χωρίς πρόβλεψη παράλληλης δημιουργίας δημόσιων Ι.Ε.Κ. δημιουργεί ένα μεγάλο κενό στην εκπαίδευση βοηθών νοσηλευτών και ότι πρέπει να βρεθεί το πλαίσιο για να καλυφθεί το κενό στην κάλυψη των αναγκών του Νομού Μαγνησίας σε νοσηλευτικό προσωπικό, που θα δημιουργηθεί από την κατάργηση της ΕΠΑ.Σ. Βοηθών Νοσηλευτών του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου;

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου