ΤΟΠΙΚΑ

Προκαταρκτική για την περίφραξη στον δρόμο προς Μελανή

προκαταρκτική-για-την-περίφραξη-στον-765166

Διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε η Εισαγγελία Βόλου μετά τη μήνυση του δημάρχου Νοτίου Πηλίου Μιχάλη Μιτζικού, ο οποίος κατήγγειλε προχθές το κλείσιμο αγροτικού δρόμου που συνδέει τον κεντρικό δρόμο με την παραλία της Μελανής.

Η Εισαγγελία Βόλου ανέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου να διερευνήσει αν τυχόν διαπράχτηκε κατάληψη δημόσιου κτήματος.

Στο πλαίσιο αυτό θα κληθεί ο φερόμενος ως δράστης της κατάληψης να δώσει ανωμοτί κατάθεση.

Σύμφωνα με τον κ. Μιτζικό, η πρόσβαση στην παραλία διακόπτεται από περίφραξη και σιδερένια πόρτα που έχει τοποθετηθεί σχεδόν στο τέλος του δρόμου λίγα μέτρα από την παραλία. Πίσω από την περίφραξη έχει τοποθετηθεί κοντέινερ.

Σε επιτόπια αυτοψία του δημάρχου με τη συμμετοχή στελεχών της τεχνικής υπηρεσίας και με βάση τους χάρτες της περιοχής, διαπιστώθηκε ότι ο δρόμος είναι χαρακτηρισμένος αγροτικός.

Εντούτοις κάτοικος της περιοχής υποστηρίζει ότι ο δρόμος είναι δικός του.

Επισημαίνεται ότι η υπόθεση παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης για το κομμάτι που αφορά στις ποινικές ευθύνες για την κατάληψη ή όχι δημόσιου κτήματος. Οσον αφορά στην κατεδάφιση της καταγγελλόμενης παράνομης περίφραξης, η δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου θα πρέπει να κινηθεί με κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων στο Πρωτοδικείο Βόλου.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου