ΤΟΠΙΚΑ

Ελλείψει τουριστών, υποκινητικότητα… στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Βόλου

ελλείψει-τουριστών-υποκινητικότητα823-762479

Η υποτονική τουριστική κίνηση στη Μαγνησία αντικατοπτρίζεται και στο ποσοστό προσέλευσης πολιτών στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου, στο λεγόμενο «Info» απέναντι από τον σταθμό του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας.

Ο τουριστικός κόσμος «στενάζει» λόγω της χαμηλής επισκεψιμότητας αλλά και των ακυρώσεων από εκδρομείς των Βαλκανίων και την ίδια ώρα τον χαμηλό τουριστικό «σφυγμό»… πιάνει και το «Info».

Στα γραφεία που άλλες χρονιές τέτοια εποχή τουρίστες έσπευδαν μαζικά προκειμένου να λάβουν πληροφορίες για τον προορισμό «Βόλος- Πήλιο» επικρατεί εκκωφαντική… ησυχία.

Η κινητικότητα είναι πολύ μικρή και αφορά κυρίως σε Γάλλους τουρίστες που έρχονται οδικώς στην Ελλάδα. Μάλιστα για πρώτη χρονιά καταγράφεται τόσο υψηλή επισκεψιμότητα από Γάλλους σε αναλογία με τουρίστες άλλων χωρών.

Από τον τουριστικό χάρτη στην Ελλάδα λείπουν φέτος οι Βαλκάνιοι στους οποίους είχε ποντάρει ο τουριστικός κόσμος για να περιορίσει τις απώλειες λόγω του κορονοϊού. Οπως αναφέρουν και ξενοδόχοι, οι ακυρώσεις κρατήσεων από επισκέπτες από τους λαούς των Βαλκανίων είναι απανωτές και σε αυτό φαίνεται να συμβάλλουν και τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που ισχύουν στις πύλες εισόδου της Ελλάδας. Για παράδειγμα ένα πρόσφατο πρόβλημα για το οποίο έγινε αναφορά στο Info αφορά στην διενέργεια τεστ και την υποβολή των αποτελεσμάτων μεταφρασμένο στο Ελληνικό Δημόσιο. Ρουμάνοι για παράδειγμα αναφέρουν ότι δεν έχουν πρόβλημα να υποβληθούν σε τεστ ωστόσο στη χώρα τους υπάρχουν μόνο τέσσερα πιστοποιημένα κέντρα μετάφρασης και αυτό είναι ένα επιπλέον εμπόδιο στην οργάνωση των διακοπών τους στην Ελλάδα.

Αισθάνονται ασφαλείς

Ωστόσο όσοι τουρίστες τελικώς επισκέπτονται την Ελλάδα και τον Βόλο, δηλώνουν ότι νιώθουν ασφαλείς. Δεν είναι μόνο τα μέτρα που ισχύουν στις πύλες εισόδου, αλλά και σε άλλες υπηρεσίες, όπως στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης μέσω του οποίου αντλούν πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν.

Μπαίνοντας στο κτίριο καλούνται να κάνουν χρήση αντισηπτικού ενώ οι υπάλληλοι που τους υποδέχονται τους καλούν να συμπληρώσουν τη λίστα με τα στοιχεία τους τα οποία καταχωρούνται για παν ενδεχόμενο.

Οι τουρίστες μάλιστα εμφανίζονται ενημερωμένοι ως προς τα μέτρα και συνεργάσιμοι και όπως ομολογούν στους υπαλλήλους βλέποντας την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων νιώθουν ασφαλείς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου