ΤΟΠΙΚΑ

Ζητούν μέτρα προληπτικής ιατρικής για τους εργαζομένους στον Δήμο Βόλου

ζητούν-μέτρα-προληπτικής-ιατρικής-γι-761513

Να προχωρήσουν άμεσα οι ιατρικές εξετάσεις και εμβολιασμοί των εργαζομένων του Δήμου Βόλου και να δοθούν σε χρήμα τα μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) του 2020, όπως προβλέπεται από τη Νομοθεσία, ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας, με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο.

Πιο αναλυτικά, στην επιστολή της Διοίκησης του Συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

«Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. 43726/2019 ΦΕΚ 2208/Β/8-6-2019 (Παροχή μέσων ατομικής προστασίας σε υπαλλήλους των OTA α και β βαθμού και των νομικών προσώπων αυτών και μέτρα προληπτικής ιατρικής) οι συνάδελφοι που δικαιούνται μέσα ατομικής προστασίας, δικαιούνται και ιατρικές εξετάσεις ανάλογα με την εργασία την οποία κάνουν. Μετά από ενάμιση χρόνο περίπου, πέρα από κάποιους εμβολιασμούς δεν έχει γίνει τίποτα από τα παραπάνω. Επίσης όσον αφορά στα μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) του 2020 δεν έχει γίνει διαγωνισμός (;).

Ζητάμε να προχωρήσουν άμεσα οι ιατρικές εξετάσεις και εμβολιασμοί των εργαζομένων (σύμφωνα με το ΦΕΚ 2208/Β/8-6-2019) και να δοθούν σε χρήμα τα μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) του 2020 (σύμφωνα με τον νόμο 4735/2020).

Επίσης όσον αφορά στο τρέχον έτος 2021 ζητάμε να προχωρήσουν οι μελέτες για τα ΜΑΠ (έχουμε ήδη απευθυνθεί στον Τεχνικό Ασφαλείας) καθώς και να προγραμματισθούν οι ιατρικές εξετάσεις και οι εμβολιασμοί (ηπατίτιδα, κ.λ.π.) των υπαλλήλων. Περιμένουμε τις δικές σας ενέργειες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου