ΤΟΠΙΚΑ

Νέα στέγη στο αγροτικό ιατρείο Κάτω Λεχωνίων

νέα-στέγη-στο-αγροτικό-ιατρείο-κάτω-λε-759418

Οι κάτοικοι είχαν μείνει στα κρύα του λουτρού όταν το μισθωτήριο συμβόλαιο έληξε και δεν υπήρχε πρόβλεψη για την ανανέωσή του

Στα κρύα του λουτρού… είχαν μείνει για περίπου ένα μήνα, οι κάτοικοι των Κάτω Λεχωνίων. Το αγροτικό ιατρείο που λειτουργούσε στην περιοχή έκλεισε τον περασμένο Σεπτέμβριο, δεδομένου ότι το μισθωτήριο συμβόλαιο για το κτίριο όπου στεγαζόταν είχε ισχύ έως 31 Αυγούστου 2014 και δεν ανανεώθηκε με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μείνουν χωρίς γιατρό.

Κάτοικοι της περιοχής -κυρίως μεγάλης ηλικίας- είχαν διαμαρτυρηθεί έντονα για το κλείσιμο του ιατρείου για το οποίο δόθηκε αγώνας δρόμου προκειμένου να επαναλειτουργήσει.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Δημοτικών Ενοτήτων, Δημήτρη Λιβογιάννη, «βρεθήκαμε αντιμέτωποι με ένα σοβαρό πρόβλημα με το που αναλάβαμε καθήκοντα». «Το αγροτικό ιατρείο στεγαζόταν σε μισθωμένο κτίριο και από την προηγούμενη δημοτική αρχή δεν υπήρχε καμία πρόβλεψη τι θα γίνει μετά τις 31 Αυγούστου, οπότε και έληγε το μίσθωμα», επεσήμανε ο ίδιος.

Σε αγαστή συνεργασία του προέδρου του τοπικού συμβουλίου, Γ. Αραμπατζή και της Προέδρου της Δημοκρατικής Εκπολιτιστικής Κίνησης, Ελένης Γκοργκόλια, βρέθηκε νέα στέγη για το ιατρείο. Στο διώροφο όπου στεγάζει τις δράσεις της η Δημοκρατική Εκπολιτιστική Κίνηση, παραχωρήθηκε το ισόγειο. Διαμορφώθηκε χώρος ιατρείου και χώρος αναμονής και πλέον οι κάτοικοι επισκέπτονται το γιατρό τους στο νέο αγροτικό ιατρείο, μία φορά την εβδομάδα.

Μάλιστα ο νέος χώρος πρόκειται να εγκαινιαστεί το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου, στις 5 το απόγευμα.

Ηδη δε, έχει ζητηθεί από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου ο γιατρός να επισκέπτεται δύο φορές αντί για μία την εβδομάδα το χωριό για να εξετάζει και να συνταγογραφεί φάρμακα στους κατοίκους.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου