ΤΟΠΙΚΑ

Μέτρα πυροπροστασίας στα δικαστήρια Βόλου

μέτρα-πυροπροστασίας-στα-δικαστήρια-755550

Δεσμεύσεις και για ανάθεση έργου για την καθαριότητα του κτιρίου

Πραγματοποιήθηκε η αναγόμωση των φορητών πυροσβεστήρων ξηράς κόνεως στα δικαστήρια Βόλου. Με μέριμνα της προέδρου πρωτοδικών Βόλου οι φορητοί πυροσβεστήρες αναγομώθηκαν την περασμένη Δευτέρα.

Η κατασκευή του κτιρίου του δικαστικού μεγάρου ολοκληρώθηκε το 1930, με αποτέλεσμα οι καινούργιοι Γενικοί Οικοδομικοί Κανονισμοί και ο κανονισμός πυροπροστασίας κτιρίων να μπορούν να εφαρμοστούν με μέτρα πυροπροστασίας προσαρμογής στον χώρο, όπως λένε γνώστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ίδιο ισχύει για όλα τα παλαιά κτίρια, τα οποία πρέπει να πληρούν τα γενικά μέτρα προστασίας από πυρκαγιές, όπως να έχουν ειδικά φωτιστικά, φορητούς πυροσβεστήρες άλλα μέτρα προσαρμόσιμα σε κάθε κτίριο ξεχωριστά, με στόχο να προστατεύεται η ζωή και η υγεία των ανθρώπων που βρίσκονται σε αυτά σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Οι πυροσβεστήρες στα δικαστήρια Βόλου είχαν λήξει εδώ και τουλάχιστον τέσσερα χρόνια. Εντούτοις, εκτιμάται ότι ήταν λειτουργικοί, καθώς μετά την προθεσμία λήξης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αρκετά χρόνια.

Για παν ενδεχόμενο με μέριμνα της διευθύνουσας του Πρωτοδικείου Βόλου η αναγόμωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα.

Το γεγονός ικανοποίησε τον Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Βόλου, ο οποίος ζητεί τώρα ανάθεση έργου και για την καθαριότητα.

Αυτή τη στιγμή η καθαριότητα στο δικαστικό μέγαρο γίνεται καθημερινά σε διάστημα τριών ωρών τα απογεύματα.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Γιάννα Παπαδημητρίου είπε ότι ζητούμενο για τους δικαστικούς υπαλλήλους είναι να υπάρχει καθαριότητα και τις πρωινές ώρες.

Η ίδια παρενέβη στο υπουργείο Δικαιοσύνης με αποστολή εγγράφων επισημαίνοντας τα προβλήματα στο δικαστικό μέγαρο. Η κ. Παπαδημητρίου είπε ότι χθες επικοινώνησε με το υπουργείο Δικαιοσύνης και η ενημέρωση που είχε είναι ότι το ζήτημα θα αντιμετωπιστεί άμεσα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου