ΤΟΠΙΚΑ

Περίπατος μνήμης στους δρόμους του Βόλου [photos]

περίπατος-μνήμης-στους-δρόμους-του-βό-748591

Σειρά εκδηλώσεων και ενημερωτικών δράσεων διοργανώνει η Μονάδα Αλτσχάιμερ Βόλου, στο πλαίσιο της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Νόσου Αλτσχάιμερ.

Σήμερα Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου στις 11.00 το πρωί πραγματοποίησε τη δράση «Περπατάμε μαζί» στο πλαίσιο του συμβολικού περιπάτου μνήμης, «για να δώσουμε μαζί ένα μήνυμα ζωής, αγάπης και αξιοπρέπειας σε όλους τους συνανθρώπους μας» όπως υπογράμμισαν οι διοργανωτές. Ο περίπατος ξεκίνησε από την οδό Τοπάλη 7 με Δημητριάδος και ολοκληρώθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου.

Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου στις 19.00 διοργανώνεται η θεατρική παράσταση «Μια τρελή – τρελή σαραντάρα» του Αλέκου Σακελλάριου, στο «Αχίλλειον» (Ιάσονος – Κουμουνδούρου). Πρωταγωνιστούν οι «Θεατρόφιλοι» του Πολιτιστικού Συλλόγου Βόλου «Διαδρομή». Ολες οι εκδηλώσεις έχουν δωρεάν και ελεύθερη είσοδο.

Ομάδες νοητικής ενδυνάμωσης για άτομα άνω των 60 ετών

Στο μεταξύ, νέα ενότητα δράσεων πρόληψης στις καινοτόμες πρωτοβουλίες που υλοποιεί η Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Αλτσχάιμερ του Βόλου, με τα καταγεγραμμένα περιστατικά να ανέρχονται σε 600 από την έναρξη λειτουργίας της δομής το 2015 μέχρι σήμερα.

Η Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Αλτσχάιμερ Βόλου, στο πλαίσιο των προγραμμάτων πρόληψης για την άνοια, διοργανώνει ομάδες νοητικής ενδυνάμωσης για άτομα άνω των 60 ετών, δίνοντας έμφαση στην πρόληψη.

Οι ομάδες απευθύνονται σε άνδρες και γυναίκες με φυσιολογική γνωστική λειτουργία ή ήπιες διαταραχές μνήμης που θέλουν να ενισχύσουν και να ενδυναμώσουν τη νοητική τους λειτουργία μέσα από ασκήσεις και νοητικά παιχνίδια για τη μνήμη, την προσοχή, τον λόγο, τη σκέψη και τις εκτελεστικές λειτουργίες. «Στην ουσία είναι μια επέκταση των ήδη παρεχόμενων υπηρεσιών, απλά στοχεύουμε πιο συστηματικά στον τομέα της πρόληψης, σε πιο οργανωμένη βάση, από εξειδικευμένους επαγγελματίες», υπογραμμίζει η Πόπη Κουφογιάννη, ψυχολόγος στη Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Αλτσχάιμερ Βόλου.

Οι ομάδες θα λειτουργούν σε εβδομαδιαία βάση και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2421031227.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου