ΤΟΠΙΚΑ

Διάρρηξη στα τέσσερα από τα πέντε σχολεία του συγκροτήματος Φυτόκου

διάρρηξη-στα-τέσσερα-από-τα-πέντε-σχολ-74679

Νέα κρούσματα διάρρηξης σχολείων σημειώθηκαν τις νυχτερινές ώρες, στο σχολικό συγκρότημα του Φυτόκου. Συγκεκριμένα, άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε τέσσερα από τα πέντε σχολεία που στεγάζονται εκεί, και συγκεκριμένα, στο 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής, το 2ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας και το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών και αφαίρεσαν δέκα ηλεκτρονικούς υπολογιστές, προτζέκτορες, καθώς και χρηματικό ποσό 2.000 ευρώ που είχαν συγκεντρώσει οι μαθητές του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής.

Όπως δήλωσε στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΑ Βόλου, ο διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ και πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, κ. Σωκράτης Σαβελίδης, οι διαρρήκτες πρέπει να εισήλθαν στους χώρους των σχολείων, σκαρφαλώνοντας αρχικά στο εξώστη και πηδώντας από εκεί στα παράθυρα, από όπου και μπήκαν στους εσωτερικούς χώρους. Φαίνεται δε, πως ήταν καλά οργανωμένοι, αφού χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν λοστούς και ψαλίδια για σπάσουν τις κλειδαριές με τις οποίες ήταν κλειδωμένα τα γραφεία και οι αίθουσες.

Μάλιστα, στο 2ο ΕΠΑΛ, «ξήλωσαν» ολόκληρη σιδεριά που είχε τοποθετηθεί πρόσφατα για μεγαλύτερη ασφάλεια. Μόνο στο 1ο Σχολικό Επαγγελματικό Κέντρο Βόλου (ΣΕΚ) δεν μπόρεσαν να εισέλθουν οι διαρρήκτες, το οποίο είναι πολύ καλά ασφαλισμένο, καθώς υπάρχουν εντός, πολλά μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας. Τα σημάδια της διάρρηξη είδαν οι φύλακες που πήγαν να πιάσουν δουλειά λίγο μετά τις 6 το πρωί και ενημέρωσαν αμέσως, τους διευθυντές των σχολείων και την Ασφάλεια.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα κρούσματα διαρρήξεων σε σχολεία είναι επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα, ενώ μόλις χθες, είχαμε διάρρηξη στο Δημοτικό Σχολείο Ανηλίου. Αυτό οδηγεί τον κ. Σαβελίδη στην εκτίμηση ότι πρόκειται μάλλον, για σπείρα διαρρηκτών που δρα οργανωμένα και στοχευμένα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου