ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας καθαριστρών ~ Ζητούν μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων

συγκέντρωση-διαμαρτυρίας-καθαριστρώ-744894

Την Τρίτη έξω από τα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί την Τρίτη 25 Αυγούστου, στη 1 το μεσημέρι, έξω από τα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, το Σωματείο Καθαριστριών- Καθαριστών Μαγνησίας, διεκδικώντας τη μονιμοποίηση των εργαζομένων στον χώρο, την πρόσληψη επιπλέον μόνιμους προσωπικού καθαριότητας για ασφαλή και καθαρά σχολεία και αυξημένα μέτρα ατομικής προστασίας για όλη τη σχολική κοινότητα.

Σύμφωνα με το σωματείο, «με το πρώτο κουδούνι και την έναρξη νέας σχολικής χρονιάς τα προβλήματα καθαριότητας θα έρθουν ξανά στην επιφάνεια μαζί με τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στα σχολεία. Ότι με τα μπαλώματα που κάνουν κυβέρνηση και δήμοι δεν λύνονται τα προβλήματα της καθαριότητας στη βάση των πραγματικών αναγκών, καθώς δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα σχολεία αρχές Σεπτέμβρη και μάλιστα με ενδεχόμενο νέο κύμα πανδημίας».

Όπως αναφέρει το σωματείο «με την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για την πρόσληψη 9.474 εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων για τα σχολεία που υπέγραψαν οι υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών δεν λύνουν και δεν ικανοποιούν το πάγιο αίτημά μας για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και νέες προσλήψεις με μόνιμο προσωπικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία 8 χρόνια ο αριθμός των μόνιμων συναδέλφων έχει μειωθεί στο μισό, στο μεγαλύτερο δήμο της περιοχής μας, στο Δήμο Βόλου αυτή τη στιγμή υπάρχουν 30 μόνιμες καθαρίστριες. Στην πραγματικότητα συνεχίζεται η χρόνια ομηρία των καθαριστριών – καθαριστών και όλες οι επισημάνσεις από το υπουργείο Εσωτερικών με τη διαδικασία αυτή είναι συνέχιση της ίδιας κοροϊδίας που αντιμετωπίζουμε από όλες τις κυβερνήσεις: ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Η αναλογία χώρων καθαριότητας, αιθουσών, γραφείων, βοηθητικών και κοινόχρηστων χώρων για κάθε καθαρίστρια είναι απαγορευτική για να μπορεί να υπάρξει αποτελεσματική κάλυψη σε συνθήκες πανδημίας. Είναι προκλητικό λοιπόν αυτή τη στιγμή η Κυβέρνηση και Δήμοι να παρουσιάζουν πως όλα είναι καλά και υπό έλεγχο. Η κατάσταση θα γίνει δραματική από Σεπτέμβρη αν δεν παρθούν άμεσα ουσιαστικά μέτρα.

Με πανδημία ή χωρίς πανδημία η καθαριότητα στα σχολεία είναι αναγκαία καθημερινά, πριν και μετά το μάθημα, σε κάθε διάλειμμα. Η σχολική καθαριότητα δεν είναι ατομική ευθύνη των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών, είναι ευθύνη του κράτους».

Ηλεκτρονικές αιτήσεις

Στο μεταξύ με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος γνωστοποιεί ότι είναι στη διάθεση των καθαριστριών προκειμένου να τους παρέχει βοήθεια για να υποβάλλουν ηλεκτρονικές αιτήσεις στους δήμους για την πρόσληψή τους.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να έρχονται στο γραφείο του σωματείου, στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, στον 2ο όροφο από τη Δευτέρα μέχρι και την Τέταρτη, 24, 25 και 26 Αύγουστου το πρωί από τις 10:00 π.μ. μέχρι τις 2:00 μ.μ. και τ’ απόγευμα από τις 6:00 μ.μ. μέχρι 9:00 μ.μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου