ΤΟΠΙΚΑ

Προσκύνημα με υγειονομικά πρωτόκολλα

προσκύνημα-με-υγειονομικά-πρωτόκολλ-744656

Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Παναγίας Κάτω Ξενιάς, με τη χρήση μάσκας να είναι υποχρεωτική για τους πιστούς

Στο επίκεντρο του θρησκευτικού ενδιαφέροντος η Ιερά Μονή Παναγίας Κάτω Ξενιάς, που αναμένεται να προσελκύσει και φέτος δεκάδες προσκυνητές, τηρώντας, ωστόσο, όλα τα αναγκαία υγειονομικά πρωτόκολλα. Μεγάλη γιορτή για την τοπική Εκκλησία η απόδοση της Κοιμήσεως της Παναγίας που τιμάται πανηγυρικά σήμερα Σάββατο 22 και αύριο Κυριακή 23 Αυγούστου στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Κάτω Ξενιάς. Προσκυνητές από διάφορες περιοχές αναμένεται να συρρεύσουν στο μοναστήρι, με τη χρήση της μάσκας να είναι υποχρεωτική, με δεδομένη την κοινή υπουργική απόφαση που βρίσκεται σε ισχύ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, εξάλλου, το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, επισημαίνεται ότι: «Κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος στην Ιερά Μονή Κάτω Ξενιάς σήμερα Σάββατο 22 και αύριο Κυριακή 23 Αυγούστου, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας προς αποφυγή διασποράς του covid 19».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των πανηγυρικών ακολουθιών, σήμερα παραμονή της εορτής, στις 7μ.μ. θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, στο προαύλιο της παλαιάς Μονής και ανήμερα η πανηγυρική θεία λειτουργία. Της ιεράς πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, ο οποίος θα απευθύνει κήρυγμα στους πιστούς.

Πανηγυρίζουν επίσης οι κάτωθι ναοί: Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λάμιας Διμηνίου, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Χρυσής Ακτής και Ιερά Μονή Παναγίας Λαμπηδόνος.

Στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λάμιας Διμηνίου, σήμερα παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμανδρίτη Βαρνάβα Σαράτση. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμανδρίτη Παμφίλου Κοιλιά, ιεροκήρυκα, ο οποίος θα μιλήσει. Στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Χρυσής Ακτής σήμερα θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του π. Ιωάννου Ντίνου, ο οποίος θα απευθύνει κήρυγμα. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του π. Βασιλείου Ακριβοπούλου, ο οποίος θα μιλήσει.

Στην ιερά μονή Παναγίας Λαμπηδόνος σήμερα στις 18.30 θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, με αρτοκλασία και κήρυγμα. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία. Το απόγευμα στις 18.00, θα τελεστεί ο μεθέορτος εσπερινός και το κτιτορικό μνημόσυνο. Της ιεράς πανηγύρεως θα προεξάρχει ο γέροντας και πνευματικός της μονής, αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου