ΤΟΠΙΚΑ

Σε διήμερη απεργία οι γιατροί του ΠΕΔΥ στον Βόλο

σε-διήμερη-απεργία-οι-γιατροί-του-πεδυ-743792

Παραλύει ο χώρος της Υγείας για δύο ημέρες την ερχόμενη εβδομάδα. Ρολά κατεβάζουν οι γιατροί στα πρώην ιατρεία του ΠΕΔΥ Βόλου, που θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων επιστημονικού – υγειονομικού προσωπικού ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ, κατέρχεται σε 48ωρη απεργία την ερχόμενη Πέμπτη 4 Οκτωβρίου και την επομένη μέρα, Παρασκευή 5 Οκτωβρίου.

Οι γιατροί των ιατρείων του πρώην ΠΕΔΥ και νυν Κέντρου Υγείας στον Βόλο ζητούν προσλήψεις ειδικευμένων γιατρών και πλήρη λειτουργία των εργαστηρίων, όπως και βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Επίσης ζητούν την πλήρη επιστημονική, μισθολογικά και εργασιακή εξίσωση των γιατρών ΠΑΑ, με τους γιατρούς του ΕΣΥ των Νοσοκομείων (πρωινό ωράριο, συμμετοχή στη λειτουργία των Νοσοκομείων) και κατάργηση της μετατροπής των γιατρών γενικής ιατρικής, παθολογίας και παιδιατρικής σε οικογενειακούς γιατρούς.

Στα θέματα αιχμής της απεργίας περιλαμβάνεται ακόμη το αίτημα για την ανανέωση των συμβάσεων των επικουρικών γιατρών και κάλυψη όλων των αναγκών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με αντίστοιχες ειδικότητες και την κάλυψη των Κέντρων Υγείας, όπως και να μη γίνει καμία απόλυση στο τέλος του 2018, με το νόμο Ξανθού, με τους γιατρούς να απαιτούν επίσης την κατάργηση της εγκυκλίου που προβλέπει την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας που δεν εφημερεύουν μέχρι στις 21.00 και την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ (μισθολόγιο) και στο ΠΑΑ των Κέντρων Υγείας.

Οπως αναφέρουν από την Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ) ο πρόεδρος Π. Ψυχάρης και ο γ.γ. Γ. Μπακούλας, διευθυντής της Νομαρχιακής Μονάδας στον Βόλο, τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά θα αντιμετωπιστούν το 48ωρο της απεργίας, από το προβλεπόμενο προσωπικό ασφαλείας.

ΒΑΣ. ΚΥΡ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου