ΤΟΠΙΚΑ

Αφαιρέθηκε άδεια μουσικής από επιχείρηση εστίασης

αφαιρέθηκε-άδεια-μουσικής-από-επιχεί-741870

Από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Βόλου, μετά από τριπλή παράβαση – Πράσινο φως για τη χωροθέτηση του 2ου Νηπιαγωγείου Ν. Αγχιάλου

Την αφαίρεση άδειας μουσικών οργάνων από επιχείρηση εστίασης στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου αποφάσισε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασής της η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου.

Οπως ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Τάσος Μπατζιάκας «είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιβάλεις ποινή σε μία επιχείρηση του κλάδου που ήδη έχει υποστεί πλήγμα στη λειτουργία της εξαιτίας του κορονοϊού, ωστόσο σε βάρος της είχε βεβαιωθεί τριπλή παράβαση για την εγκατάσταση εξωτερικών ηχείων που απαγορεύεται και για ηχορύπανση».

Η επιτροπή αποφάσισε την αφαίρεση της άδειας για δέκα ημέρες.

Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε η τροποποίηση του χαρακτηρισμού οικοδομικού τετραγώνου στη Ν. Αγχίαλο που βρίσκεται στην περιοχή δυτικά της οδού Αμιρά και συγκεκριμένα στο οικοδομικό τετράγωνο 191 το οποίο είχε χαρακτηριστεί ως χώρος «Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων».

Αποφασίστηκε η τροποποίηση του χαρακτηρισμού του οικοδομικού τετραγώνου 988,41τ.μ. το οποίο ανήκει στον Δήμο Βόλου ως «χώρος σχολικής στέγης» με στόχο την ανέγερση σχολικού κτιρίου που να πληροί τις σύγχρονες απαιτήσεις για τη λειτουργία νηπιαγωγείου.

Το κτίριο προορίζεται για τις ανάγκες στέγασης του 2ου Νηπιαγωγείου Ν. Αγχιάλου για το οποίο σήμερα μισθώνεται χώρος από τον Δήμο Βόλο σε ισόγειο πολυώροφο κτίσμα, το οποίο δεν καλύπτει τις σύγχρονες απαιτήσεις για τη λειτουργία νηπιαγωγείου.

Οπως είναι γνωστό ο Δήμος Βόλου δρομολογεί νέα στέγη για τέσσερα νηπιαγωγεία και για το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ν. Ιωνίας στο πλαίσιο αντιμετώπισης του διδακτηριακού προβλήματος. 2ο, 7ο και 9ο Νηπιαγωγεία Νέας Ιωνίας πρόκειται να στεγαστούν σε ένα ολοκαίνουριο πολυδύναμο νηπιαγωγείο, νέα στέγη θα εξασφαλιστεί για το 2ο Νηπιαγωγείο Ν. Αγχιάλου, ενώ νέο σχολικό κτίριο θα αποκτήσει και το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ν. Ιωνίας.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου