ΤΟΠΙΚΑ

Ενας μόνο δερματολόγος συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ στον Βόλο για εκατοντάδες ασφαλισμένους

ενας-μόνο-δερματολόγος-συμβεβλημένο-741147

Ενας μόνο δερματολόγος του ΕΟΠΥΥ στον Βόλο για εκατοντάδες ασφαλισμένους. «Γολγοθάς» για όσους έχουν υποστεί διάφορες αλλεργίες και δερματίτιδες, καθώς αναγκάζονται να πληρώσουν από την τσέπη τους μία εξέταση.

Ούτε στο Νοσοκομείο Βόλου που συνταξιοδοτήθηκε το 2015 ο τελευταίος δερματολόγος, ούτε στο πρώην ΠΕΔΥ Βόλου και νυν Κέντρο Υγείας υπάρχει δερματολόγος συμβεβλημένος με δημόσια δομή, ώστε να εξυπηρετήσει τους πολίτες.

Το πρόβλημα το τελευταίο διάστημα έχει οξυνθεί ακόμη περισσότερο, καθώς πολλοί γονείς αναζητούν εναγωνίως συμβεβλημένο δερματολόγο για τα παιδιά τους προκειμένου να εγγραφούν σε διάφορους αθλητικούς συλλόγους και ειδικότερα στον τομέα της κολύμβησης.

Για το συγκεκριμένο άθλημα χρειάζονται απαραιτήτως εξέταση και βεβαίωση δερματολόγου. Ο ένας και μοναδικός γιατρός που είναι συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ αφενός αδυνατεί να εξυπηρετήσει όλα τα ραντεβού και αφετέρου για τις ειδικές εξετάσεις οι ασφαλισμένοι επιβαρύνονται με ένα ποσό των 30 ευρώ.

Γονείς που απευθύνθηκαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ διαμαρτύρονται έντονα, διότι εδώ και δύο εβδομάδες που προσπάθησαν να κλείσουν ραντεβού με τον μοναδικό δερματολόγο που είναι συμβεβλημένος δεν κατέστη εφικτό. Επιπλέον όπως τονίζουν δεν είναι δυνατόν να πληρώνουν 30 ευρώ, ενώ θα μπορούσαν να είχαν γίνει προσλήψεις δερματολόγων στις δημόσιες δομές του συστήματος υγείας και το πρόβλημα που έχει ανακύψει να είχε επιλυθεί.

«Υπάρχουν περισσότερο από 200 παιδιά που ασχολούνται με την κολύμβηση και χρειάζεται να εξεταστούν από δερματολόγο. Δεν είναι δυνατόν η Πολιτεία σε μία περιοχή με 200.000 ασφαλισμένους να μην έχει μεριμνήσει ώστε να υπάρχει αυτή η ειδικότητα σε δημόσια δομή», υπογράμμισε γονέας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

ΒΑΣ. ΚΥΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου