ΤΟΠΙΚΑ

Κάδοι ανακύκλωσης υφασμάτων θα τοποθετηθούν στο Δήμο Βόλου

κάδοι-ανακύκλωσης-υφασμάτων-θα-τοποθ-74028

Το θέμα της χωροθέτησηw σημείων για κάδους ανακύκλωσης ρούχων, υφασμάτων και δερμάτινων θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την ερχόμενη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου. Στη σημερινή συνεδρίαση έγινε εκτενής συζήτηση, αλλά δεν ελήφθη απόφαση.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χαρ. Τσαμπάζης πρότεινε 22 σημεία. Παράλληλα εξήγησε ότι μετά από επιτόπιο έλεγχο εντοπίστηκαν , σε πάρα πολλούς μπλε και πράσινους κάδους, είδη ρουχισμού που δεν επιτρέπονται να πηγαίνουν στον ΧΥΤΑ κι έτσι ορίστηκαν κάποια σημεία προσβάσιμα στην εταιρεία που θα επιλεγεί για να αναλάβει την ανακύκλωση.

Φυσικά τόνισε θα προηγηθεί τεχνική μελέτη και διαγωνισμός. Ανέφερε ότι η δράση δεν θα έχει κόστος για το δήμο που όμως θα ωφεληθεί από το μειωμένο τονάζ απορριμμάτων και απορριμμάτων. Ο κ. Τσαμπάζης είπε ότι το πρόγραμμα θα ξεκινήσει πιλοτικά και θα επεκταθεί σε όλες τις Δ.Ε. , ενώ πρόσθεσε πως εξετάζεται και η ανακύκλωση γυαλιών.

Παράλληλα πολλά μέλη της επιτροπής επισήμαναν το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολίτες που συχνά-πυκνά ψάχνουν κάδους για να βρουν κάτι φαγώσιμο και αναρωτήθηκαν αν μπορεί να γίνει κάτι ώστε όλα τα αποφάγια να συγκεντρώνονται κάπου και να τα παίρνουν από κει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου