ΤΟΠΙΚΑ

«Αγκάθι» η υποστελέχωση των πρώην ιατρείων του ΠΕΔΥ στον Βόλο

αγκάθι-η-υποστελέχωση-των-πρώην-ιατ-739932

Να δοθεί προτεραιότητα σε προσλήψεις στα πρώην ιατρεία του ΠΕΔΥ στον Βόλο ζητούν οι γιατροί – Ικανοποιητική η συμμετοχή στη 48ωρη απεργία του κλάδου

Να εκπονηθεί νέο σχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ζητούν οι γιατροί ΕΟΠΥΥ – ΠΕΔΥ που πραγματοποίησαν 48ωρη απεργία στον Βόλο χθες και προχθές. Τα ιατρεία του πρώην ΠΕΔΥ στον Βόλο και τη Νέα Ιωνία ουσιαστικά υπολειτούργησαν, ενώ το ποσοστό συμμετοχής ξεπέρασε το 60%, γεγονός που αποτυπώνει και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη δημόσια δομή πρωτοβάθμιας υγείας.

Τα τμήματα που λειτουργούν καθημερινά κατόπιν ραντεβού στο πρώην ΠΕΔΥ και νυν Κέντρο Υγείας Βόλου είναι Ακτινολογικό, Γυναικολογικό, Καρδιολογικό, Κυτταρολογικό, Μικροβιολογικό και Βιοχημικό, Ορθοπεδικό, Οδοντιατρεία, Παθολογικό, Πνευμονολογικό, Παιδιατρικό, Χειρουργικό και Ω.Ρ.Λ καθώς επίσης Οδοντοπροσθετικό και Ορθοδοντικό.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υποστελέχωσης, θα πρέπει να προσληφθούν σε τοπικό επίπεδο τουλάχιστον 25 γιατροί, ώστε να λειτουργήσουν εύρυθμα περισσότερα ιατρεία και να εξυπηρετηθούν ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι.

Επίσης ζητείται η πλήρη λειτουργία των εργαστηρίων, η επιστημονική, μισθολογική και εργασιακή εξομοίωση των γιατρών Πρωτοβάθμιας Υγείας με τους γιατρούς του ΕΣΥ των Νοσοκομείων, η κατάργηση της μετατροπής των γιατρών γενικής ιατρικής, παθολογίας και παιδιατρικής σε οικογενειακούς γιατρούς, η ανανέωση των συμβάσεων των επικουρικών ιατρών και τέλος η κατάργηση της εγκυκλίου που προβλέπει την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των ΚΥ, που δεν εφημερεύουν μέχρι τις 21:00.

«Το Υπουργείο Υγείας πρόσφατα, χωρίς να κάνει διάλογο με τους εργαζόμενους, ανακοίνωσε αυθαίρετα την παράταση της λειτουργίας των Μονάδων μέχρι τις 9.00μμ, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς αναβάθμιση των εργαστηρίων και με ελλείψεις βασικών ειδικοτήτων και προσωπικού, χωρίς φύλαξη. Προαναγγέλλουν επίσης μέχρι το τέλος του έτους τις απολύσεις εκατοντάδων γιατρών της ΠΦΥ που επανήλθαν στην εργασία τους με δικαστικές αποφάσεις. Δεν είναι δυνατόν όλα τα παραπάνω να γίνουν αποδεκτά και αυτό θα πρέπει να καταστεί σαφές προς πάσα κατεύθυνση» δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Γ. Μπακούλας, διευθυντής της μονάδας του πρώην ΠΕΔΥ στον Βόλο και γ.γ. της Ομοσπονδίας Γιατρών ΕΟΠΥΥ – ΠΕΔΥ, αφήνοντας ουσιαστικά ανοιχτό το ενδεχόμενο για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, αν δεν δοθεί λύση στα παραπάνω αιτήματα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου