ΤΟΠΙΚΑ

Μήνυμα συμπαράστασης στη «Φλόγα» στέλνει Βολιώτης ποδηλάτης

μήνυμα-συμπαράστασης-στη-φλόγα-στέ-738996

Τον γύρο της Θεσσαλίας κάνει ο Αγγελος Κριτσιώτης, στηρίζοντας τον σύλλογο που «παλεύει» με τρεις νέες διαγνώσεις

Στο πλευρό των παιδιών της «Φλόγας» στέκεται ο Αγγελος Κριτσιώτης, που επιχειρεί νέο άθλο, διασχίζοντας τη Θεσσαλία με το ποδήλατό του. Ο Βολιώτης ποδηλάτης, που ταξίδεψε πρόσφατα μέχρι την Αγιά Σοφιά, στέλνει μήνυμα συμπαράστασης, ελπίδας και κουράγιου στα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια, τους τρεις εφήβους που διαγνώστηκαν φέτος, και τους γονείς τους.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η εκκίνηση δόθηκε χθες το πρωί στα γραφεία της «Φλόγας» στον Βόλο, όπου θα επιστρέψει σήμερα το απόγευμα ο Αγγελος Κριτσιώτης, έχοντας διανύσει διαδρομή 450 περίπου χιλιομέτρων, με το ποδήλατό του.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ λίγα λεπτά πριν δοθεί το σήμα εκκίνησης, ο Βολιώτης ποδηλάτης Αγγελος Κριτσιώτης ανέφερε ότι «η δράση για την «Φλόγα» ήταν προγραμματισμένη, απλά συνέπεσε λίγες μέρες μετά την επιστροφή μου από την Κωνσταντινούπολη. Γίνεται για καλό σκοπό και μου δίνει δύναμη η προσπάθεια». Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος πάνω σε κοινωνικά ζητήματα, υπογραμμίζει ότι γίνεται αποδέκτης μηνυμάτων από γονείς της «Φλόγας», γνωρίζει το έργο και τις τιτάνιες προσπάθειες που καταβάλλονται και δηλώνει πρόθυμος να στηρίξει τον σύλλογο και με άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες. Το μήνυμα που στέλνει σε όλους είναι «να στηρίξουν τη «Φλόγα» με οποιονδήποτε τρόπο. Ότι μπορεί να προσφέρει ο καθένας, υπάρχει κόσμος που το έχει ανάγκη».

Τιτάνιος ο αγώνας της «Φλόγας», που παλεύει με δεκάδες αντιξοότητες, για να ενισχύσει το μήνυμα της ελπίδας για δεκάδες παιδιά. Τέσσερα στα πέντε παιδιά κερδίζουν το μεγάλο στοίχημα, με τις άοκνες προσπάθειες του συλλόγου να συνεχίζονται. «Η συγκεκριμένη δράση είναι αφιερωμένη στα παιδιά μας που παλεύουν σήμερα σκληρά και τους δίνει δύναμη στον αγώνα τους. Ευχόμαστε να έχει απήχηση το κοινωνικό μήνυμα που προσπαθούμε να στείλουμε με την συγκεκριμένη δράση. Ολη η Θεσσαλία και τα τμήματα της «Φλόγας» μας περιμένουν με ανυπομονησία και συγκίνηση. Αγρυπνος φρουρός μας η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, με τους δρομείς του Κενταύρου κοντά μας συμβολικά, συνοδεύοντας τον ποδηλάτη στην αφετηρία της διαδρομής του», ανέφερε η Ντίνα Τριανταφύλλου, εκπρόσωπος της «Φλόγας» Μαγνησίας.

Συμπαραστάτης στο εγχείρημα ο αντιπρόεδρος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Βόλου, Βασίλης Ηλιόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι «για μια ακόμη φορά, η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας είναι πάντα δίπλα στη «Φλόγα», στα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια. Σε οποιεσδήποτε εκδηλώσεις χρειάστηκε να τους βοηθήσουμε, το κάνουμε πάντα». Ο ίδιος ακολουθεί με το διασωστικό όχημα την ποδηλατική πορεία του Αγγελου Κριτσιώτη, για να παράσχει «κάθε βοήθεια, καλύπτοντας παράλληλα την ασφάλειά του στην μεγάλη διαδρομή που διανύει».

Ενθερμοι συμπαραστάτες και οι δρομείς των «Κενταύρων» που δηλώνουν παρόντες σε κάθε εθελοντική δραστηριότητα. Όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Κώστας Κυριαζής, υπεύθυνος της ομάδας: «Υποστηρίζουμε κάθε είδους προσπάθεια που σχετίζεται με τον εθελοντισμό και ιδιαίτερα με τη «Φλόγα». Τα τελευταία χρόνια κάνουμε προσπάθειες από κοινού, γιατί η κ. Τριανταφύλλου αγωνίζεται ακούραστα προκειμένου να σωθούν πολλές ζωές μικρών παιδιών. Αυτό είναι το σημαντικότερο και εμείς είμαστε εδώ για να στηρίξουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια».

Ενδιάμεσοι σταθμοί του ποδηλατικού γύρου της Θεσσαλίας, που επιχειρεί ο Αγγελος Κριτσιώτης για τα παιδιά της «Φλόγας», είναι Φάρσαλα, Καρδίτσα, Καλαμπάκα, όπου διανυκτέρευσε χθες η αποστολή, για να συνεχίσει σήμερα την διαδρομή στην Ελασσόνα και την Λάρισα, με κατάληξη τον Βόλο. Σε κάθε ενδιάμεσο σταθμό πραγματοποιούνται δράσεις ενημέρωσης και στήριξης της «Φλόγας», με την συμμετοχή των τοπικών συλλόγων και φορέων, με τον Αγγελο Κριτσιώτη να υπενθυμίζει με το συγκεκριμένο εγχείρημα, ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο, όταν υπάρχει θέληση, κουράγιο και δύναμη ψυχής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου