ΤΟΠΙΚΑ

Θύμα βανδαλισμών το 28ο Δ.Σ. Βόλου

θύμα-βανδαλισμών-το-28ο-δ-σ-βόλου-736525

Βγαλμένα κάγκελα, σπασμένα τζάμια, κοτρώνες μέσα στο προαύλιο το θέαμα, με το οποίο βρέθηκαν αντιμέτωποι δάσκαλοι κατά την επιστροφή τους

Εικόνες ντροπής αντίκρισαν εκπαιδευτικοί του 28ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, στην περιοχή των Αλυκών, όταν χθες επέστρεψαν στις θέσεις τους μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα για την οργάνωση της νέας σχολικής χρονιάς.

Το σχολείο έπεσε για μία ακόμη φορά θύμα βανδαλισμών από αγνώστους που φαίνεται ότι δεν επιδεικνύουν σεβασμό απέναντι σε χώρο εκπαίδευσης και πολιτισμού για δεκάδες μικρά παιδιά.

Οι ζημιές ήταν εμφανείς από μακριά. Ολόκληρες συστοιχίες κάγκελων έχουν ξηλωθεί προκειμένου οι επιτήδειοι να έχουν… ελεύθερη πρόσβαση στον χώρο. Δεκάδες σπασμένα τζάμια σε αίθουσες και γραφεία, σπασμένες υδρορροές και σκουπίδια παντού. Μέχρι και κοτρώνες βρήκαν εκπαιδευτικοί στο κέντρο του προαυλίου που προφανώς χρησιμοποιήθηκαν από τους αγνώστους για το καταστροφικό τους έργο.

Εκείνο όμως που ανησύχησε ιδιαίτερα την εκπαιδευτική κοινότητα είναι η τρύπα που άνοιξαν στον μπροστινό τοίχο του σχολείου. Πρόκειται για τρύπα διαμέτρου δέκα εκατοστών η οποία διαπερνά τον τοίχο προς τα γραφεία του σχολείου. «Αφού δεν έγινε κανένα ριφιφί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τυχεροί είμαστε», σχολίαζαν εκπαιδευτικοί. Τις εικόνες κατέγραψαν σε φωτογραφίες μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του 28ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, που ανησυχούν για το αν θα προλάβουν τα συνεργεία του Δήμου να αποκαταστήσουν όλες τις ζημιές. Για τα συμβάντα υπήρχε αναφορά από εταιρεία security που φυλάει το σχολείο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που εκπαιδευτικοί έρχονται αντιμέτωποι με βανδαλισμούς μετά από διάστημα μη λειτουργίας του σχολείου. Ειδικά τα τρία τελευταία χρόνια το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί. Οι εκπαιδευτικοί το έχουν θέσει υπόψη του Δήμου Βόλου. Κατ’ αρχήν είχε εξεταστεί η δυνατότητα εγκατάστασης καμερών, λύση που απορρίφθηκε λόγω προσωπικών δεδομένων. Μία ακόμη λύση που εξετάστηκε ήταν η τοποθέτηση ψηλών κάγκελων πέριξ του σχολείου προκειμένου να εμποδίζεται η πρόσβαση εξωσχολικών.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου