ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη εφοριακού στον Βόλο για παράβαση καθήκοντος

καταδίκη-εφοριακού-στον-βόλο-για-παρά-735524

Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με αναστολή για υπόθεση με έκδοση μη σύννομων φορολογικών ενημεροτήτων

Σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή και δικαίωμα άσκησης έφεσης καταδικάστηκε εφοριακός, που κρίθηκε ένοχη για παράβαση καθήκοντος.

Η υπόθεση αφορά στη διετία από τον Οκτώβριο του 2015 έως τον Οκτώβριο του 2017. Υφιστάμενη της συγκεκριμένης εφοριακού φέρεται να είχε προχωρήσει στην έκδοση μη σύννομων φορολογικών ενημεροτήτων.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η συγκεκριμένη εφοριακός η οποία ως προϊσταμένη της έπρεπε να προχωρήσει σε γνωστοποίηση της υπόθεσης στη Εισαγγελία Βόλου. Αγνωστο για ποιο λόγο η εφοριακός φαίνεται ότι καθυστέρησε να αναφέρει την υπόθεση που τέθηκε υπόψη της με αποτέλεσμα η υφιστάμενή της να μην υποστεί τις νόμιμες κυρώσεις. Όπως έγινε γνωστό, η υπόθεση αποκαλύφθηκε το 2019 με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να κινηθούν σε βάρος της υπαλλήλου που φέρεται να προχώρησε στην έκδοση των μη σύννομων φορολογικών ενημεροτήτων με νομικές διαδικασίες, καθώς είχε παρέλθει η πενταετία και το αδίκημα παραγράφτηκε.

Σε βάρος της υπαλλήλου όμως δεν μπόρεσαν να κινηθούν ούτε διοικητικές διαδικασίες. Στο μεσοδιάστημα συνταξιοδοτήθηκε και διέφυγε του πειθαρχικού ελέγχου. Η κατηγορούμενη βρέθηκε χθες στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου ως προϊστάμενη της συνταξιοδοτημένης εφοριακής υπαλλήλου. Η κατηγορία που τη βάρυνε ήταν αυτή της παράβασης καθήκοντος την οποία η ίδια φέρεται να αρνήθηκε. Η κατηγορούμενη φέρεται να υποστήριξε ότι επ’ ουδενί επιχείρησε να παρέχει κάλυψη στην υφιστάμενή της κι ότι οι συγκεκριμένες μη σύννομες φορολογικές ενημερότητες δεν χρησιμοποιήθηκαν κι ως εκ τούτου δεν ζημιώθηκε το δημόσιο. Το δικαστήριο αναγνώρισε στην κατηγορούμενη το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και της επέβαλε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή. Η εφοριακός έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου