ΤΟΠΙΚΑ

Μετέτρεψε δάσος σε… αγροτική καλλιέργεια!

μετέτρεψε-δάσος-σε-αγροτική-καλλιέρ-735482

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου 63χρονος για παράνομη εκχέρσωση δασικής έκτασης

Την ώρα που η προστασία δασών έχει ανακηρυχθεί βάσει Νόμου σε προτεραιότητα στο πλαίσιο της διαφύλαξης του φυσικού περιβάλλοντος, ανεκδιήγητος αγρότης αποψίλωσε δάσος για να επεκτείνει την αγροτική του καλλιέργεια!

Πρόκειται για 63χρονο αγρότη ο οποίος κάθισε χθες στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου κατηγορούμενος για παράνομη εκχέρσωση δασικής έκτασης και καταδικάστηκε.

Η υπόθεση εκτυλίχθηκε χρονικά το διάστημα Μαΐου – Ιουνίου 2015. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 63χρονος κατέστρεψε ολοσχερώς δασική έκταση στην περιοχή Πάου Αργαλαστής. Επί μέρες φαίνεται να έκοβε δέντρα και θάμνους καταστρέφοντας το φυσικό περιβάλλον για να το μετατρέψει σε… καλλιεργήσιμη έκταση. Χωρίς να διαθέτει άδεια από το Δασαρχείο Βόλου προχώρησε σε μαζική κοπή δέντρων ενώ στη συνέχεια φρόντισε για την προετοιμασία της γης προκειμένου να αλλάξει χρήση. Επέκτεινε μάλιστα την καλλιέργειά του φυτεύοντας σε έκταση 150τ.μ. ελαιόδεντρα, συκιές και κλήματα.

Η αυθαίρετη παρέμβασή του άλλαξε τον χαρακτήρα του δασικού τοπίου.

Όταν χθες κλήθηκε να απολογηθεί ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, ο 63χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες. Υποστήριξε ότι η έκταση είναι δική του και ότι είναι χαρακτηρισμένη δασικήαγροτική.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν γνώριζε ότι χρειαζόταν άδεια για την κοπή των δέντρων στο δάσος.

Ωστόσο το δικαστήριο δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις του κατηγορούμενου που ελαφρά τη καρδία κατέστρεψε έναν πολύτιμο πνεύμονα πρασίνου. Τον έκρινε ένοχο για παράνομη εκχέρσωση δασικής έκτασης και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή και δικαίωμα άσκησης έφεσης ενώ του βεβαίωσε χρηματική ποινή 2.000 ευρώ.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου