ΤΟΠΙΚΑ

Φαγητό σε πακέτο για 2.000 απόρους

φαγητό-σε-πακέτο-για-2-000-απόρους-733572

Αρχίζουν τη λειτουργία τους, τα 27 Σπίτια Γαλήνης της Ι.Μ.Δ.

Φαγητό καθημερινά, αλλά σε πακέτο, όπως καθιερώθηκε μετά την καραντίνα της περασμένης άνοιξης για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού, θα λαμβάνουν οι 2.000 περίπου άποροι που σιτίζονται στα Σπίτια Γαλήνης της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος.

Τα Σπίτια Γαλήνης ξεκινούν σταδιακά και τέλος Σεπτεμβρίου τη λειτουργία τους μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα προκειμένου να παρέχουν ένα πιάτο ζεστό φαγητό σε άπορους των ενοριών, οι οποίοι προς το παρόν εξυπηρετούνται από το «Δος Ημίν Σήμερον» στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου. Χθες σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε ενόψει του νέου εκκλησιαστικού έτους αποφασίστηκε η επαναλειτουργία όλων των ενοριακών δομών, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, τηρουμένων, αυστηρώς, των πρωτοκόλλων, που αφορούν στην προστασία των εθελοντών και σιτιζομένων. Αποφασίστηκε, επίσης, να γίνει έκκληση για την οικονομική ενίσχυση των Σπιτιών Γαλήνης και εκστρατεία ανανέωσης του εθελοντικού προσωπικού αυτών των δομών, που είναι απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία τους.

Εξάλλου από 10 και 11 Οκτωβρίου επαναλειτουργούν και τα κατηχητικά σχολεία τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων. Τα παιδιά θα προσέρχονται με μάσκες και θα τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις και στα κατηχητικά.

Νωρίτερα, στη σύσκεψη με τους αρχιερατικούς επιτρόπους της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, στην οποία προήδρευσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιγνάτιος, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση κατά αρχιερατική περιφέρεια τοπικών ιερατικών συνάξεων, για την συζήτηση, αντιμετώπιση και διευθέτηση των πνευματικών και άλλων αναγκών των κληρικών και των ενοριών τους.

Οι γενικές ιερατικές συνάξεις, οι οποίες πραγματοποιούνταν κάθε μήνα τα προηγούμενα χρόνια, αναστέλλονται για φέτος, στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

«Αντιμετωπίζουμε όλοι μας πρωτόγνωρες καταστάσεις και καλούμαστε να λειτουργήσουμε σε πρωτόγνωρες συνθήκες. Ωστόσο δεν αναστέλλεται καμία λειτουργία. Η εκκλησία θα συνεχίσει να καλύπτει τις πνευματικές, υλικές και φιλανθρωπικές ανάγκες που υπάρχουν όπως έκανε πάντα», ανέφερε ο π. Επιφάνιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου