ΤΟΠΙΚΑ

Φαγητό σε πακέτο από τα εστιατόρια του Π.Θ. λόγω Covid-19

φαγητό-σε-πακέτο-από-τα-εστιατόρια-του-732184

Εως και αύριο, Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, θα είναι ανοιχτή η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψηφίους διδάκτορες, προκειμένου να ενεργοποιήσουν τις κάρτες σίτισης για το ακαδημαϊκό έτος 2020- 2021.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων σίτισης (https://merimna.uth.gr) από ηλεκτρονικό υπολογιστή εκτός δικτύου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι φοιτητές θα πρέπει να κάνουν χρήση του «Εικονικού Ιδιωτικού Δικτύου» (VPN).

Οπως αποφάσισε η Σύγκλητος του ιδρύματος στην τελευταία συνεδρίασή της, τα εστιατόρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα λειτουργήσουν και φέτος για τους φοιτητές αλλά σε νέα μορφή. Το φαγητό θα δίνεται σε πακέτο όπως ίσχυσε την περασμένη άνοιξη, οπότε και εν μέσω καραντίνας δοκιμάστηκε το σύστημα για τους φοιτητές που παρέμειναν στις πόλεις των σπουδών τους αντί να επιστρέψουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Τότε, στο εστιατόριο της 2ας Νοεμβρίου στον Βόλο, τα τραπεζοκαθίσματα είχαν μαζευτεί και η παράδοση των τριών γευμάτων, πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό, γινόταν από το ισχύον μενού αλλά σε πακέτο.

Στην είσοδο και έξοδο του εστιατορίου υπήρχε αντισηπτικό το οποίο χρησιμοποιούσαν οι φοιτητές κατά την είσοδο και έξοδο από τον χώρο. Ενας – ένας εισέρχονταν οι φοιτητές, παραλάμβαναν το πακέτο τους και αποχωρούσαν. Φοιτητές έπαιρναν σε συσκευασία το κυρίως πιάτο, το ψωμί, τη σαλάτα, το φρούτο, το γλυκό, στο οποίο αναγράφονταν τα συστατικά και δίνονται οδηγίες για κατανάλωσή τους μέσα στο επόμενο δίωρο.

Το ίδιο σύστημα για το οποίο η πρόβα… τζενεράλε έγινε υπό την πίεση της καραντίνας αναμένεται να ισχύσει και κατά το νέο ακαδημαϊκό έτος στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας για την αποφυγή της διασποράς του COVID-19.

Σημειώνεται ότι οι πρωτοετείς θα μπορέσουν να καταθέσουν αιτήσεις για το πρόγραμμα της σίτισης εφόσον ολοκληρώσουν την εγγραφή τους στα τμήματα το επόμενο χρονικό διάστημα.

Καλωσόρισμα πρωτοετών

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας καλωσορίζει του νέους φοιτητές του.

Στο μήνυμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ιδρύματος αναφέρονται τα εξής: «Θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχία εισαγωγής σας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Η επιτυχία σας είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας προσπάθειας και κόπων την αξία των οποίων αναγνωρίζουμε καθώς αποτελούν αδιαμφισβήτητο εχέγγυο για την περαιτέρω ακαδημαϊκή σταδιοδρομία σας. Η εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο σηματοδοτεί το τέλος ενός κύκλου ζωής και την αρχή ενός νέου δυναμικού κύκλου, γεμάτου προκλήσεις και πλούσιου σε εμπειρίες, δοκιμασίες και επιβραβεύσεις. Από τη πλευρά μας θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας να είναι ο τόπος αλλά και η κοινότητα ανθρώπων που θα σας βοηθήσει και θα σας επιτρέψει να αναδειχθείτε σε άριστους επιστήμονες και κυρίως σε ωφέλιμους για την κοινωνία ανθρώπους.

Σας καλωσορίζουμε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία σε αυτόν τον νέο κύκλο ζωής που μόλις ξεκινά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου