ΤΟΠΙΚΑ

Διάκριση Βολιώτισσας στην Αμερική

διάκριση-βολιώτισσας-στην-αμερική-731196

Το βραβείο ερμηνείας απέσπασε η Ρένα Μόρφη για το ντεμπούτο της στην ταινία «Φαντασία»

Διάκριση απέσπασε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η Βολιώτισσα ερμηνεύτρια Ρένα Μόρφη, κάνοντας για μια ακόμη φορά περήφανους την οικογένεια, τη γενέτειρά της και τους δεκάδες θαυμαστές της. Η πολυτάλαντη Βολιώτισσα απέσπασε, συγκεκριμένα, το βραβείο καλύτερης ερμηνείας στο φετινό Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου, που διοργανώνει κάθε χρόνο η ομογένεια της Αμερικής, στη Νέα Υόρκη.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος που υποδύθηκε στην ταινία «Φαντασία», της έδωσε τη δυνατότητα να ξεδιπλώσει τις φωνητικές και υποκριτικές της ικανότητες, αποσπώντας την ψήφο των ομογενών που ζουν στην Αμερική και δηλώνουν λάτρεις του σινεμά.

Θεσμός για την Αμερική το Hellenic Film Society USA (HFS), ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, έχει ως στόχο να αναδείξει τον Ελληνικό κινηματογράφο, προκειμένου να καταλάβει την θέση που του αρμόζει στο Αμερικάνικο πολιτιστικό τοπίο. Στο πλαίσιο αυτό, προβάλλει ταινίες Ελλήνων δημιουργών, Ελληνικές παραγωγές που αντανακλούν την πλούσια παράδοση της Ελλάδας και της Κύπρου.

Το βραβείο Alexis Mouyiaris Memorial Award for Best Performance απονεμήθηκε στη Ρένα Μόρφη, για το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στο φιλμ «Φαντασία», ένα μουσικό δράμα, που αναφέρεται στην πορεία μιας τραγουδίστριας μέχρι την κορυφή.

Η φωτογραφία της Βολιώτισσας ερμηνεύτριας φιγουράρει στα ΜΜΕ της Αμερικής, ενώ όπως επισημαίνεται σε σχετικά αφιερώματα, «η Μόρφη είναι μια δημοφιλής ερμηνεύτρια, τραγουδίστρια του Ελληνικού συγκροτήματος «Ιμάμ Μπαϊλτί».

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τη μεγάλη νικήτρια του κορυφαίου Ελληνικού Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Αμερικής, η οποία υπογράμμισε ότι ήταν ευχάριστη έκπληξη για την ίδια το βραβείο, καθώς και το γεγονός ότι οι διοργανωτές αναζήτησαν εναλλακτικές, προκειμένου να πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ, μέσω streaming, σε πείσμα της πανδημίας.

«Αισθάνθηκα έκπληξη γιατί ήταν η πρώτη μου δουλειά στον κινηματογράφο, αλλά μου αρέσει πολύ που ο κόσμος της ομογένειας είδε αυτή την ταινία και ταξίδεψε στην Ελλάδα του ‘90, που κατάφερε να συνδεθεί με την ηρωίδα και με την ιστορία και να ψηφίσει θετικά, προς το ρόλο ουσιαστικά, και χάρηκα πολύ που κατάφερα να αποδώσω ένα συναίσθημα» είπε.

Τηλεοπτικό βήμα

Με την ταινία «Φαντασία» να οδεύει σε κινηματογραφικά φεστιβάλ, η Ρένα Μόρφη ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα της, μια τηλεοπτική έκπληξη, που αναμένεται στα μέσα Οκτωβρίου. Στην εκπομπή «Μουσικό κουτί» που θα προβάλλεται μια φορά την εβδομάδα από την ΕΡΤ 1, παρουσιαστής είναι ο επίσης Βολιώτης δημιουργός Νίκος Πορτοκάλογλου και συμπαρουσιάστρια η Ρένα Μόρφη.

Το καλοκαίρι της πανδημίας δύσκολο για όλους τους καλλιτέχνες, την τέχνη και τον πολιτισμό γενικότερα, ενώ όπως επισήμανε η ίδια «για πρώτη φορά ακυρώθηκαν όλες οι συναυλίες και ήταν διαφορετικές οι συνθήκες από όλα τα προηγούμενα καλοκαίρια, που ήμασταν σε συναυλίες όλοι μαζί οι μουσικοί. Εκανα μία συναυλία στην «Τεχνόπολη» στις 29 Ιουλίου και τώρα κάνω κάποιες εμφανίσεις στο Gazarte, στην ταράτσα».

Εχοντας έναν καινούργιο δίσκο στις μουσικές αποσκευές της, το εξαιρετικά κεφάτο «Samba Tsikita» που κυκλοφόρησε την άνοιξη, λίγο πριν την έναρξη της καραντίνας, αντιμετωπίζει με χαμόγελο την επόμενη μέρα. Πολύ σύντομα αναμένεται το πρώτο βίντεο κλιπ από τη νέα της δισκογραφική δουλειά και όπως σημείωσε «στόχος είναι να οπτικοποιήσουμε και τα υπόλοιπα τραγούδια».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου