ΤΟΠΙΚΑ

«Σχολείο των Πολιτών» το 4ο Γυμνάσιο Βόλου

σχολείο-των-πολιτών-το-4ο-γυμνάσιο-βό-730730

Ο τίτλος του «Σχολείου των Πολιτών», απονεμήθηκε στο 4ο Γυμνάσιο Βόλου, για την υποδειγματική και συστηματική δραστηριοποίηση των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους και για τη συνεργασία τους με κοινωνικούς εταίρους για την ανάπτυξη εθελοντικών δράσεων κοινωνικής προσφοράς στο πλαίσιο του εγκεκριμένου από το υπουργείο Παιδείας, εκπαιδευτικού προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω», το οποίο στοχεύει στην καλλιέργεια του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της συνείδησης ενεργού πολίτη στους μαθητές.

Το σχολείο επί τέσσερα συναπτά έτη, υπό την αιγίδα του προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω» (εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιούν το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Δεσμός και το Ίδρυμα Λαμπράκη), έχει πραγματοποιήσει πληθώρα ενεργειών, δράσεων και συνεργασιών. Στόχος ήταν να εμφυσηθεί στους μαθητές η αξία και το ιδεώδες της ανθρωπιστικής προσέγγισης του κόσμου με αλτρουϊστική νοοτροπία. Τα επιτεύγματά τους υπήρξαν σπουδαία: λειτουργία «αίθουσας αλληλεγγύης» (η οποία μετράει 6 έτη «ζωής»), καλλιέργησαν κηπευτικά προϊόντα, συμμετείχαν στην καθαριότητα τοπικών ακτών, οργάνωσαν Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και διοργάνωσαν φιλανθρωπικά bazaar.

Διαπιστώνοντας τα ζητήματα που απασχολούσαν τη σχολική τους κοινότητα λειτούργησαν ως ενεργοί πολίτες, ανέλαβαν πρωτοβουλίες αλλά και συνεργάστηκαν με διάφορους φορείς όπως η «Κουζίνα Αλληλεγγύης», η ενορία του Αγ. Τρύφωνος, ο Δήμος Βόλου, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Βόλου, ο Ερυθρός Σταυρός, το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, η Κιβωτός του Κόσμου, οι Άσπρες Πεταλούδες, η Πρόταση Ζωής, το δημόσιο ΙΕΚ Βόλου, το 23ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ν. Ιωνίας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου καθώς και με ιδιώτες χορηγούς.

Το συντονισμό όμως των ενεργειών είχαν αναλάβει ο Διευθυντής του σχολείου κ. Βαρνάβας Γεώργιος (διάχυση ιδεών μέσα από ψηφιακά μέσα) η Υποδιευθύντρια κα Μόσιαλου Ελένη (που υπήρξε και η εισηγήτρια του προγράμματος ) καθώς και οι παρακάτω εκπαιδευτικοί κατά αλφαβητική σειρά: Γιάτσιου Αλεξάνδρα, Βλιώρας Αχιλλέας, Ηλιάδου Ιωάννα, Καραχρήστου Σταυρούλα, Κορωνίδου Ιωάννα, Μαλαμούλη Ευανθία, Μπεντίλα Μαρία, Παπαδημητρίου Κορνηλία, Σπανού Μαρία, Φωτεινοπούλου Βασιλική, Χαλαστάρα Ιουλία, Χατζηευφραιμίδη Ευαγγελία, Χρυσικού Ευαγγελία, Ψάρρας Χρήστος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου