ΤΟΠΙΚΑ

Σε λειτουργία τα βυθιζόμενα κολονάκια στην Αγίου Νικολάου

σε-λειτουργία-τα-βυθιζόμενα-κολονάκι-728494

Κολονάκια θα μπουν σε Κουμουνδούρου και στη Μακρινίτσα – Κάλεσμα Αχιλλέα Μπέου για συμμόρφωση δημοτών και επαγγελματιών

Βυθιζόμενα κολονάκια, τα πρώτα στην πόλη, απέκτησε ο πεζόδρομος του Αγίου Νικολάου με στόχο να αποτρέπεται η παράνομη είσοδος αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

Οι εργασίες για την αντικατάσταση της μπάρας ελέγχου εισόδου και εξόδου των οχημάτων προς την πλατεία του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού που τοποθετήθηκε το 2015 και έκτοτε ανά 20 ημέρες σημειωνόταν και κάποια βλάβη ή ζημιά που έπρεπε να επιδιορθωθεί, ολοκληρώθηκαν και χθες τέθηκε σε λειτουργία το νέο σύστημα απαγόρευσης εισόδου στον πεζόδρομο με βυθιζόμενα κολονάκια.

Μέσω του νέου συστήματος θα δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα που υφίσταται στην είσοδο του πεζοδρόμου του Αγίου Νικολάου, καθώς θα αποτρέπεται η παράνομη είσοδος οχημάτων, επίσης θα αποτρέπονται οι βανδαλισμοί, αλλά θα μπορούν ανάμεσα να κινούνται τα ποδήλατα.

Σημειώνεται ότι με τη λειτουργία του νέου συστήματος παραδόθηκαν δέκα τηλεχειριστήρια σε ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Αστυνομία, ΕΛ.ΤΑ., Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, Δήμο Βόλου και σε έναν ιδιώτη, προκειμένου να εξυπηρετείται η είσοδος οχημάτων σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές, οι βυθιζόμενες μπάρες διαθέτουν μόνιμη λίπανση μηχανισμού, μέγιστη διάρκεια λειτουργίας στα 10 δευτερόλεπτα, ηλεκτρικό φρένο ασφάλισης, διακόπτες ασφαλείας, κάλυμμα με φωτισμό led, χειροκίνητη βύθιση σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. Οι μπάρες μπορούν να κάνουν έως και 500 βυθίσεις την ημέρα.

Τα τηλεχειριστήρια παρέδωσε χθες ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος σε εκπροσώπους της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ, της Εκκλησίας και της Αστυνομίας που έδωσαν το «παρών» στην άτυπη τελετή εγκαινίων του νέου συστήματος.

«Επειδή ορισμένοι όχι μόνο δεν σέβονταν την μπάρα, αλλά προχωρούσαν και σε βανδαλισμούς αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε ένα απλό, αλλά σύγχρονο έργο για να δώσουμε λύση στο πρόβλημα της παράνομης εισόδου μέσα στον πεζόδρομο. Τοποθετήσαμε βυθιζόμενα κολονάκια και θα μπουν και κάμερες ασφαλείας. Καλούμε τους πολίτες και επαγγελματίες να συμμορφωθούν», ανέφερε ο κ. Μπέος.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι αντίστοιχα βυθιζόμενα κολονάκια θα τοποθετηθούν τόσο στον πεζόδρομο της Κουμουνδούρου, όσο και στην έναρξη του πεζοδρόμου στη Μακρινίτσα, όπου επίσης παρατηρείται παράνομη είσοδος τροχοφόρων.

Όπως επισήμανε ο κ. Μπέος, τα κολονάκια θα είναι κατεβασμένα καθημερινά από τις 6 έως και τις 10:30 το πρωί για να εξυπηρετείται ο ανεφοδιασμός των καταστημάτων και μετά θα ανεβαίνουν για να απαγορεύουν την παράνομη είσοδο στον πεζόδρομο.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου