ΤΟΠΙΚΑ

Προεγγραφές στο Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου

προεγγραφές-στο-ι-ε-κ-του-δήμου-βόλου-726295

Ξεκίνησαν από την 1η Ιουνίου και συνεχίζονται κανονικά οι προεγγραφές στο Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Βόλου, σε όλες τις ειδικότητες, για την εκπαιδευτική περίοδο 2013 – 2014. Υψηλού επιπέδου επαγγελματικές σπουδές σε 13 ειδικότητες, χαμηλά δίδακτρα, ουσιαστική επαγγελματική κατάρτιση, επίσημος κρατικός τίτλος σπουδών, υψηλό ποσοστό επαγγελματικής αποκατάστασης, είναι τα συστατικά που χαρακτηρίζουν την 27χρονη επιτυχημένη πορεία του ΔΙΕΚ, που λειτουργεί υπό την ευθύνη της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου.

Οπως σημειώνουν στελέχη του ΔΙΕΚ, η φετινή εκπαιδευτική χρονιά ήταν μια τις πιο επιτυχημένες στην ιστορία της σχολής, με ιδιαίτερα σημαντικές διακρίσεις τόσο των σπουδαστών (σπουδαστές του τμήματος «Τεχνικός Λήψης Φωτογραφίας» αναδείχθηκαν νικητές του διαγωνισμού της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας «Νεολαία σε Κίνηση», διάκριση απέσπασαν σπουδαστές του τμήματος «Γραφίστας Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων» σε ανοιχτό διαγωνισμό αφίσας που διοργάνωσαν η Ένωση Γραφιστών Ελλάδας και η Colour Youth, Πανευρωπαϊκή διάκριση του ΔΙΕΚ Βόλου με 2 βραβεία σε συνέδριο κοσμήματος στη Λισσαβόνα κ.α.), όσο και σε επίπεδο σχολής, με την ιδιαίτερα ενεργή συμμετοχή σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες όπως: τριήμερο εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας «Νεολαία σε Κίνηση», αποκριάτικο δείπνο γευσιγνωσίας από το Τμήμα μαγειρικής, συμμετοχή σε γαστρονομικό event στο 11ο Επιχειρηματικό Πανόραμα, Τριήμερο εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος κ.α.

Συγχρόνως, το Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου προσαρμοζόμενο στις ανάγκες της σύγχρονης επαγγελματικής κατάρτισης συμμετέχει ενεργά σε Ευρωπαϊκά προγράμματα (Comenius, Leonardo) και φέτος για πρώτη φορά οργάνωσε σεμινάριο ενημέρωσης των σπουδαστών του για τις δυνατότητες και προοπτικές συνέχισης των σπουδών τους στο εξωτερικό. Επίσης, σημαντική επιτυχία για το ΔΙΕΚ αποτελεί η ανάληψη της διοργάνωσης του ετήσιου συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Σχολών Αργυροχρυσοχοΐας το 2014.

Φέτος το ΔΙΕΚ λειτούργησε με επιτυχία 3 κύκλους σεμιναρίων (κόσμημα, ένδυμα, κεντητική, διακόσμηση, μακιγιάζ) και ετοιμάζεται να κλείσει τη χρονιά με το «Δημιουργικό καλοκαίρι 2013». Δύο εβδομάδες προσαρμοσμένες για παιδιά… αλλά και μεγάλους που θέλουν να έχουν ένα δημιουργικό Ιούλιο.

Η ιδιαίτερα επιτυχημένη φετινή εκπαιδευτική χρονιά τελειώνει με την ετήσια έκθεση των σπουδαστών της σχολής, την Τετάρτη 26 Ιουνίου, όπου φέτος θα φιλοξενηθεί και η Πανευρωπαϊκή περιοδεύουσα έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Σχολών Αργυροχρυσοχοΐας PLE.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 24210 56446, μέσω της ιστοσελίδας www.diek.gr ή να απευθύνονται στα γραφεία της σχολής Ρ.Φεραίου 1 και Χείρωνος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου